Львівські гречаники з фаршем та сметаною – це смачна та поживна страва, яка чудово підійде як для обіду, так і для вечері. Вони є чудовою альтернативою класичним м'ясним котлетам і відрізняються своїм особливим смаком та ароматом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як приготувати страву за рецептом львівських гречаників із фаршем та сметаною читайте у нашому матеріалі.
Для приготування львівських гречаників з фаршем та сметаною нам знадобиться:
Для гречаників: | ||
Курячий фарш – 500 г | ||
Гречана каша – 1 велика чашка (300 г) | ||
Картопля – 3 шт. | ||
Цибуля ріпчаста - 1 шт. | ||
сіль | ||
Перець чорний мелений | ||
Приправа для курки | ||
Яйця – 3 шт. | ||
Масло рослинне | ||
Сухарі паніровочні | ||
Для соусу: | ||
Сметана - 200 гр | ||
Зелень петрушки та кропу порізана – 2 ст. ложки | ||
сіль | ||
Перець чорний мелений | ||
Часник – 2 зубки |
Спосіб приготування львівських гречаників з фаршем та сметаною:
Для приготування львівських гречаників із фаршем та сметаною варимо 3/4 склянки гречки у 1,5 склянках підсоленої води.
Очистимо і наріжемо картопля кубиками, відваримо в підсоленій воді до готовності. Зливаємо воду, мені картопля для львівських гречаників з фаршем та сметаною.
Очистимо і дрібно наріжемо цибулю. Обсмажимо його в 1 столовій ложці рослинної олії до золотистості для львівських гречаників із фаршем та сметаною.
У мисці змішаємо фарш, гречку, тепле картопляне пюре, обсмажену цибулю, яйце, сіль та спеції. Ретельно перемішаємо для львівських гречаників із фаршем та сметаною.
Сформуємо котлети з суміші, що вийшла, за рецептом львівських гречаників з фаршем і сметаною.
Збиваємо вилкою два яйця і готуємо сухарі для панування львівських гречаників з фаршем та сметаною.
Обвалюємо львівські гречаники з фаршем та сметаною у збитих яйцях, потім обмочуємо їх у сухарях.
Обсмажте львівські гречаники з фаршем та сметаною з обох боків до золотистого кольору на розігрітій олії.
Викладіть львівські гречаники з фаршем та сметаною на тарілку та тримайте у теплому місці.
Для сметанно-часткового соусу роздавіть часник і змішайте його зі сметаною. Додати зелень, сіль і перець. Добре перемішайте і вилийте соус у соусницю.
Подають львівські гречаники з фаршем та сметаною зі свіжими овочами, салатом та сметанно-чесночним соусом.
Читайте також:
Це просто божественно і незвичайно: рецепт кукурудзяної піци з сиром та помідорами чері
Один тільки запах зводить з розуму: рецепт маринованого сала з паприкою в розсолі
Ви захоплюватиметеся цією стравою: рецепт картопляної ковбаси по-литовськи