Оригінальна випічка - ніжні, соковиті мафіни з кабачків з беконом та фетою. Приготувати їх дуже легко та швидко. Такі гарні овочеві кексики з апетитною начинкою - чудова закуска на всі випадки життя.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати кекси з кабачків з беконом та фетою, знадобляться такі продукти:
- олія - 1 ст. ложка;
- бекон – 4 пластинки;
- невеликий кабачок – 1 штука;
- борошно - 2 склянки;
- розпушувач тіста – 1 ч. л.;
- молоко – 1 склянка;
- яйце – 1 штука;
- вершкове масло - 80 г;
- сіль за смаком;
- фета – 100 г;
- зелень - ¹⁄₂ пучка.
У сковороді розігрійте масло на вогні вище за середній. Порубайте бекон і обсмажуйте приблизно 5 хвилин. Викладіть на паперові рушники.
Кабачки за потреби потрібно очистити від шкірки (якщо вона жорстка), а потім натерти кабачки на великій тертці, додати маленьку щіпку солі, перемішати, залишити на 5-10 хвилин. Кабачки руками добре віджати від рідини, її буде багато, всю рідину злити.
Всередині борошна зробіть поглиблення. Додайте туди молоко, розпушувач, розтоплену олію, яйце та сіль, перемішайте.
Важливо!
- Якщо бекон дуже солоний, можна сіль не додавати або додати зовсім небагато на кінчику ложки.
Введіть у тісто кабачок, бекон, розкришену фету та рубану зелень.
Форми змастити олією, викласти тісто у форми. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати кекси закусочні потрібно приблизно 15-25 хвилин до золотистого кольору.
Читайте також:
Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати
У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками
Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками