Оригінальна випічка - ніжні, соковиті мафіни з кабачків з беконом та фетою. Приготувати їх дуже легко та швидко. Такі гарні овочеві кексики з апетитною начинкою - чудова закуска на всі випадки життя.

Отже, щоб приготувати кекси з кабачків з беконом та фетою, знадобляться такі продукти:

  • олія - ​​1 ст. ложка;
  • бекон – 4 пластинки;
  • невеликий кабачок – 1 штука;
  • борошно - 2 склянки;
  • розпушувач тіста – 1 ч. л.;
  • молоко – 1 склянка;
  • яйце – 1 штука;
  • вершкове масло - 80 г;
  • сіль за смаком;
  • фета – 100 г;
  • зелень - ¹⁄₂ пучка.

У сковороді розігрійте масло на вогні вище за середній. Порубайте бекон і обсмажуйте приблизно 5 хвилин. Викладіть на паперові рушники.

Кабачки за потреби потрібно очистити від шкірки (якщо вона жорстка), а потім натерти кабачки на великій тертці, додати маленьку щіпку солі, перемішати, залишити на 5-10 хвилин. Кабачки руками добре віджати від рідини, її буде багато, всю рідину злити.

Всередині борошна зробіть поглиблення. Додайте туди молоко, розпушувач, розтоплену олію, яйце та сіль, перемішайте.

Важливо!

  • Якщо бекон дуже солоний, можна сіль не додавати або додати зовсім небагато на кінчику ложки.

Введіть у тісто кабачок, бекон, розкришену фету та рубану зелень.

Форми змастити олією, викласти тісто у форми. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати кекси закусочні потрібно приблизно 15-25 хвилин до золотистого кольору.

Читайте також:

Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками