Продукты (на 6 порций)
Для теста:
Яйца - 3 шт.
Йогурт (без добавок) - 125 мл
Масло оливковое - 20 мл
Мука - 250 г
Вода - 150 мл
Разрыхлитель - 10 г
Соль - 1/3 ч. ложки
Перец чёрный молотый - щепотка
*
Для начинки:
Баклажаны - 600 г
Сыр моцарелла - 150 г
Лук репчатый фиолетовый - 120 г
Чеснок - 2 зубчика
Петрушка свежая - 15 г
Соль - 1/5 ч. ложки
Перец чёрный молотый - щепотка
Масло оливковое - 30 мл (2 ст. ложки)
*
Для подготовки формы:
Масло растительное - 10 мл
Мука - 10 г

Важливо!

  • Замість фіолетової цибулі можна взяти звичайну ріпчасту, а оливкову олію – замінити соняшниковою.

Цибулю і часник очищаємо. Цибулю нарізуємо дрібними кубиками, часник подрібнюємо ножем.

У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо цибулю з часником на вогні менше середнього 5-7 хвилин, до м'якості.

У баклажанів відрізуємо хвостики. Нарізуємо баклажани невеликими кубиками.

Баклажани викладаємо до цибулі. Додаємо сіль і мелений перець.

Обсмажуємо баклажани на середньому вогні, помішуючи, 10-15 хвилин, до готовності (м'якості).

Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів.

Петрушку дрібно шаткуємо і відправляємо до овочів.

Перемішуємо, вимикаємо вогонь. Даємо начинці трохи остигнути.

Моцарелу нарізуємо невеликими кубиками.

У миску розбиваємо яйця, додаємо йогурт і маслинову олію. Вливаємо 150 мл води. Солимо і перчимо.

Все перемішуємо вінчиком до однорідності.

Потім всипаємо борошно. Перемішуємо вінчиком - тісто повинне вийти як сметана середньої густини.

Додаємо розпушувач. І ще раз добре перемішуємо.

Форму для випікання ( діаметром 22 см) вистилаємо пергаментом, змащуємо олією і трохи присипаємо борошном.

Виливаємо у форму половину тесту.

Згори на тісто розкладаємо обсмажені баклажани.

На баклажани рівномірним шаром поміщаємо кубики моцарели.

Згори рівномірно розподіляємо тісто, що залишилося.

Заготівлю відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною шпагою - при проколюванні пирога шпага повинна виходити сухою.
Випеченому пирогу даємо трохи остигнути у формі.

Заливний пиріг з баклажанами і сиром моцарела готовий - витягаємо на блюдо, нарізаємо і подаєм.

Читайте також:

Це краще за будь-які пироги: рецепт швидкого закусочного кексу з шинкою, сиром і оливками

Усі думатимуть, що це пиріг: рецепт фаршированого батона з м'ясом, помідорами та огірком

Ви його будете їсти без зупинки: рецепт ситного пирога з шинкою та сиром, який робиться із хліба

На тарілці не залишиться жодної крихти: рецепт швидкого заливного пирога з молодою капустою