Продукты (на 6 порций) | ||
Для теста: | ||
Яйца - 3 шт. | ||
Йогурт (без добавок) - 125 мл | ||
Масло оливковое - 20 мл | ||
Мука - 250 г | ||
Вода - 150 мл | ||
Разрыхлитель - 10 г | ||
Соль - 1/3 ч. ложки | ||
Перец чёрный молотый - щепотка | ||
* | ||
Для начинки: | ||
Баклажаны - 600 г | ||
Сыр моцарелла - 150 г | ||
Лук репчатый фиолетовый - 120 г | ||
Чеснок - 2 зубчика | ||
Петрушка свежая - 15 г | ||
Соль - 1/5 ч. ложки | ||
Перец чёрный молотый - щепотка | ||
Масло оливковое - 30 мл (2 ст. ложки) | ||
* | ||
Для подготовки формы: | ||
Масло растительное - 10 мл | ||
Мука - 10 г |
Важливо!
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Замість фіолетової цибулі можна взяти звичайну ріпчасту, а оливкову олію – замінити соняшниковою.
Цибулю і часник очищаємо. Цибулю нарізуємо дрібними кубиками, часник подрібнюємо ножем.
У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо цибулю з часником на вогні менше середнього 5-7 хвилин, до м'якості.
У баклажанів відрізуємо хвостики. Нарізуємо баклажани невеликими кубиками.
Баклажани викладаємо до цибулі. Додаємо сіль і мелений перець.
Обсмажуємо баклажани на середньому вогні, помішуючи, 10-15 хвилин, до готовності (м'якості).
Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів.
Петрушку дрібно шаткуємо і відправляємо до овочів.
Перемішуємо, вимикаємо вогонь. Даємо начинці трохи остигнути.
Моцарелу нарізуємо невеликими кубиками.
У миску розбиваємо яйця, додаємо йогурт і маслинову олію. Вливаємо 150 мл води. Солимо і перчимо.
Все перемішуємо вінчиком до однорідності.
Потім всипаємо борошно. Перемішуємо вінчиком - тісто повинне вийти як сметана середньої густини.
Додаємо розпушувач. І ще раз добре перемішуємо.
Форму для випікання ( діаметром 22 см) вистилаємо пергаментом, змащуємо олією і трохи присипаємо борошном.
Виливаємо у форму половину тесту.
Згори на тісто розкладаємо обсмажені баклажани.
На баклажани рівномірним шаром поміщаємо кубики моцарели.
Згори рівномірно розподіляємо тісто, що залишилося.
Заготівлю відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною шпагою - при проколюванні пирога шпага повинна виходити сухою.
Випеченому пирогу даємо трохи остигнути у формі.
Заливний пиріг з баклажанами і сиром моцарела готовий - витягаємо на блюдо, нарізаємо і подаєм.
Читайте також:
Це краще за будь-які пироги: рецепт швидкого закусочного кексу з шинкою, сиром і оливками
Усі думатимуть, що це пиріг: рецепт фаршированого батона з м'ясом, помідорами та огірком
Ви його будете їсти без зупинки: рецепт ситного пирога з шинкою та сиром, який робиться із хліба
На тарілці не залишиться жодної крихти: рецепт швидкого заливного пирога з молодою капустою