Гречка та печінка – дуже корисне поєднання, ось тільки не всі його люблять і розуміють. І ось тут щось спадає на згадку анекдот: "-Ви не любите кішок? -Та ви просто не вмієте їх готувати!" Пропонуємо вам приготувати смачний та корисний паштет із гречки з курячою печінкою.

Отже, щоб приготувати смачний натуральний паштет із курячої печінки з гречкою на святковий стіл, знадобиться такий набір продуктів:

  • куряча печінка – 300 г;
  • гречана крупа – 100 г;
  • цибулина;
  • багет – 1 штука;
  • нерафінована соняшникова олія - ​​3 ст. л.;
  • сіль - 1/2 ч. л.;
  • мелений мускатний горіх - 1 щіпка;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • зелень кропу для прикраси;
  • журавлини ягоди для прикраси.

Відміряємо необхідну кількість гречаної крупи, перекладаємо її в сотейник, заливаємо 300 мл води і варимо до готовності - приблизно 20 хвилин на повільному вогні.

Цибулю потрібно дрібно нашаткувати і обсмажити до прозорості на олії. При цьому форма нарізки та розмір принципового значення не мають, тому що все одно це все подрібнюватиметься.

300 г курячої печінки потрібно добре вимити і нарізати шматочками. Додаємо курячу печінку до цибулі та обсмажуємо 2-3 хвилини, помішуючи.

Додаємо на сковорідку 1/2 чайної ложки солі, 1 щіпку меленого мускатного горіха та чорний мелений перець за смаком.

Додаємо в сковороду до печінки гречку, солимо до смаку і перемішуємо.

Подрібнюємо печінку з гречкою за допомогою м'ясорубки чи блендера. Можна додати вершки, якщо маса надто густа.

Викладаємо паштет із курячої печінки з гречкою на скибочки багету і прикрашаємо ягодами журавлини та зеленню кропу.

Читайте також:

І сніданок, і обід на роботу: рецепт ніжного паштету з крабових паличок. Бутерброд відлітатиме за бутербродом

А ось тепер спробуйте не попросити добавки: рецепт паштету із молодої квасолі з яйцями

Рецепт найніжнішого паштету з баклажанів із сиром: його захочеться їсти ложками

Від них неможливо відірватися: рецепт закусочних тостів з паштетом з крабових паличок та плавленого сирку