Не обов'язково маринувати перці на зиму і чекати, коли їх можна відкрити. Є швидкий рецепт маринування перців - їх можна їсти як гарнір, і з шашликами.

Інгредієнти:

  • болгарські перці 3 штуки;
  • часник 4 зубчики;
  • соль 2 ч. ложки;
  • цукор 2 ст. ложки;
  • вода 180 мл;
  • рисовий оцет 60 мл

Найкраще для маринування брати м'ясисті плоди червоного та оранжевого кольору.

Перці миємо, очищаємо від перегородок, насіння та плодоніжки. Розрізаємо на 4 частини. Якщо крупні перці, то ріжемо на 6-8 частин, а далі соломкою. На цьому підготовка для перців закінчується. Далі весь фокус у маринаді та наступних діях.

Сіль та цукор засипте в каструлю з водою. Доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин, щоб кристали розчинилися. Зніміть з вогню та змішайте з оцтом.

Часник слід пропустити через прес.

Перець і часник складаємо в банку, заливаємо маринадом і залишаємо на півтори-дві години.

Такі мариновані перці можна подавати до столу одразу або поставити в холодильник.

Зберігати закуску можна не більше тижня.

Обов'язково спробуйте приготувати перці за цим рецептом. Ніхто з тих, хто пробував, не залишиться байдужим. До того ж це дуже оригінальна закуска.

Читайте також:

За таку насолоду вам присвячуватимуть вірші: рецепт макаронної запіканки з фаршем, гарбузом та томатами

Ви будете хвалитися цією стравою, але секрет не розкриєте: рецепт найсмачнішого кабачкового кетчупу на зиму

Такими ласощами не захочеться ділитися: рецепт млинців з крабовими паличками та сиром