"Холодний шашлик" - це така собі м'ясна закуска з відвареної свинини, яка заливається маринадом на кілька годин, а потім подається до столу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати "холодний шашлик" потрібно:
- м'ясо 1-1,4 кг;
- цибуля 1 штука;
- часник – кілька зубчиків;
- лавровий лист 1-2 штуки;
- перець запашний 4 штуки;
- цибуля 400 грам;
- петрушка – невеликий пучок;
- гострий перець до смаку;
- сіль – 1 ч. л. з гіркою;
- сахар - 1 ст. л.;
- оцет 6% до смаку;
- вода - 5 ст. л.;
- перець чорний мелений 1 ч. л.;
- олія - 5 ст. л.
важливо!
- Готувати вишуканий холодний шашлик найкраще з нежирного м'яса, принаймні, все зайве краще обрізати. А бульйон, до речі, можна використовувати для приготування супу чи окрошки, тому що він виходить зовсім нежирним.
Отже, м'ясо потрібно добре промити, закип'ятити воду та опустити в неї м'ясо. Дати закипіти, зняти піну. У каструлю додаємо цибулю, часник, лавровий лист, запашний перець, чорний перець і варимо до готовності м'яса – приблизно 30-40 хвилин.
Відварене м'ясо остудити у бульйоні, у якому воно варилося. Так м'ясо буде соковитіше.
- Перший і останній шари мають бути цибулевими.
Читайте також:
Це придумали боги: рецепт шашликів із молодих кабачків та курячого фаршу
Гості будуть називати вас майстер-шеф: рецепт шашличних рулетів з індички та бекону
Смак молодості: рецепт соковитого шашлику, який колись продавався на кожному пляжі