"Холодний шашлик" - це така собі м'ясна закуска з відвареної свинини, яка заливається маринадом на кілька годин, а потім подається до столу.

Отже, щоб приготувати "холодний шашлик" потрібно:

  • м'ясо 1-1,4 кг;
  • цибуля 1 штука;
  • часник – кілька зубчиків;
  • лавровий лист 1-2 штуки;
  • перець запашний 4 штуки;
  • цибуля 400 грам;
  • петрушка – невеликий пучок;
  • гострий перець до смаку;
  • сіль – 1 ч. л. з гіркою;
  • сахар - 1 ст. л.;
  • оцет 6% до смаку;
  • вода - 5 ст. л.;
  • перець чорний мелений 1 ч. л.;
  • олія - ​​5 ст. л.

важливо!

  • Готувати вишуканий холодний шашлик найкраще з нежирного м'яса, принаймні, все зайве краще обрізати. А бульйон, до речі, можна використовувати для приготування супу чи окрошки, тому що він виходить зовсім нежирним.

Отже, м'ясо потрібно добре промити, закип'ятити воду та опустити в неї м'ясо. Дати закипіти, зняти піну. У каструлю додаємо цибулю, часник, лавровий лист, запашний перець, чорний перець і варимо до готовності м'яса – приблизно 30-40 хвилин.

Відварене м'ясо остудити у бульйоні, у якому воно варилося. Так м'ясо буде соковитіше.

Нарізаємо м'ясо кружальцями.
Нарізати цибулю пір'ям, дрібно порізати петрушку та гострий перець. Перемішати цибулю, петрушку і перець і пом'яти руками, щоб цибуля пустила сік.
Складаємо м'ясо у відповідну ємність, перекладаючи його петрушкою та кільцями цибулі. Кількість цибулі можна сміливо збільшувати.
важливо!
  • Перший і останній шари мають бути цибулевими.
Для маринаду змішуємо сіль, цукор, воду, олію, оцет, мелений чорний перець, коріандр.
Заливаємо м'ясо маринадом. Ємність закрити кришкою і прибрати в холодильник на 6-8 годин або більше - чим довше м'ясо маринуватиметься, тим воно буде смачніше.
За цей час кілька разів обережно перемішати м'ясо.

Читайте також:

Це придумали боги: рецепт шашликів із молодих кабачків та курячого фаршу

Гості будуть називати вас майстер-шеф: рецепт шашличних рулетів з індички та бекону

Смак молодості: рецепт соковитого шашлику, який колись продавався на кожному пляжі