Овочеві супи є чудовим способом отримати безліч поживних речовин смачним та легким способом. Один з таких супів - легкий та швидкий овочевий суп із молодою кукурудзою та вершками. У цьому рецепті ми обсмажуватимемо цибулю і перець, потім з'єднаємо їх з кукурудзою, перетворивши на ароматний бульйон. Часткове пюрування супу та додавання вершків надають йому гладкості та багатства смаку.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як приготувати страву за рецептом овочевого супу з молодою кукурудзою та вершками читайте у нашому матеріалі.
Для приготування страви за рецептом овочевого супу з молодою кукурудзою та вершками нам знадобиться:
Кукурудза – 2 шт. (700 г), | ||
або зерна кукурудзяні - 370 г | ||
Цибуля ріпчаста червона - 140 г (1 шт.) | ||
Перець болгарський червоний – 160 (1 шт.) | ||
Вершки - 200 мл | ||
Оливкова олія - 1 ст. ложка | ||
Паприка мелена - 1 ч. ложка | ||
Цибуля зелена - 2 гілочки (5 г) | ||
Петрушка - 1-2 гілочки | ||
Лайм (для подачі, за бажанням) – 65 г (1 шт.) | ||
Соль - 1 ч. ложка | ||
Перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки | ||
Вода - 800 мл |
Спосіб приготування страви за рецептом овочевого супу з молодою кукурудзою та вершками:
Крок 1: Підготовка інгредієнтів для овочевого супу з молодою кукурудзою та вершками
- Очистіть та наріжте цибулю тонкими чвертькільцями.
- Очистіть перець і наріжте тонкою соломкою.
- Злийте кукурудзу з качана.
- Наріжте зелену цибулю дрібними шматочками.
- Наріжте лайм на скибочки для прикраси.
Крок 2: Обсмажування цибулі та перцю для овочевого супу з молодою кукурудзою та вершками
- У товстостінній каструлі на середньому вогні розігрійте олію.
- Обсмажте цибулю в маслі близько 2-3 хвилин, поки вона не стане м'якою і злегка прозорою.
- Додайте нарізаний перець і обсмажуйте його разом із цибулею ще 2-3 хвилини, поки вони не стануть ніжними та ароматними.
Крок 3: Варка овочевого супу з молодою кукурудзою та вершками
- Додайте в каструлю нарізану кукурудзу.
- Залийте всі інгредієнти у каструлі водою, достатньою для покриття овочів.
- Посипте суп паприкою, сіллю та меленим перцем до смаку.
- Доведіть суп до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть під кришкою 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 4: Пюрування овочевого супу з молодою кукурудзою та вершками
- Зніміть каструлю з вогню та остудіть небагато.
- Відокремте 1/3 частину супу та перелийте в окремий посуд.
- За допомогою занурювального блендера пюруйте частину супу, що залишилася, приблизно на 2/3, щоб зберегти деяку текстуру.
Крок 5: Додавання вершків та подача овочевого супу з молодою кукурудзою та вершками
- Поверніть відокремлену частину супу назад у каструлю та перемішайте з уже пюрованою частиною.
- Полийте суп вершками та нагрійте його на середньому вогні близько 1-2 хвилин, не доводячи до кипіння.
- Розлийте готовий овочевий суп з молодою кукурудзою та вершками по тарілках.
- Прикрасьте кожну порцію овочевого супу з молодою кукурудзою та вершками прикрасьте скибочкою лайма та свіжою зеленою цибулею.
Читайте також:
Ви не заспокоїтеся, поки не з'їсте всю банку: рецепт варення з кавунових скоринок по-грузинськи
Взимку ви насолоджуватиметеся цією консервацією: рецепт ікри зі стручкової квасолі та помідорів
Ви зрозумієте, що це краще аджики та кетчупу: рецепт ніжного джему з перцю та яблук