Якщо раптом набридла класика, скористайтеся новими цікавими способами консервації овочів. У яблучному соку з ароматним імбиром томати зберігають свою форму, виходять кисло-солодкими з пікантними нотками.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- помідори 1 кг;
- яблучний сік 1 л;
- сахар 2 ст. л.;
- соль 1 ст. л.;
- імбир ч. л.
Щоб приготувати помідори в яблучному соку з імбиром, потрібно взяти міцні, стиглі, приблизно однакові за розміром невеликі помідори. Їх потрібно вимити, просушити і кожен овоч проткнути зубочисткою біля кріплення плодоніжки та ще в кількох місцях.
Банки ретельно помийте, простерилізуйте і покладіть у них помідори.
Яблука ретельно вимийте і видавіть за допомогою соковижималки з них сік. Найкраще брати яблука кислого сорту, наприклад, "Антонівку" чи "Симиренка". Сік потрібно розбавити водою у пропорції 2:1.
До речі, можна використовувати готовий сік, головне, щоб він був освітленим. І ще підійде не тільки яблучний, але також виноградно-яблучний і чисто виноградний сік.
У сік додаємо тертий імбир, а також сіль та цукор. Нагріваємо все це в емальованій каструлі, доводимо до кипіння і заливаємо рідиною помідори в банках.
Далі у велику каструлю на дно кладемо рушник і ставимо на нього банки з помідорами. У каструлю влийте воду, щоб вона доходила до "плечів" банок. Літрові банки слід пастеризувати 25-30 хвилин, дотримуючись температури 90 градусів. Трилітрові банки пастеризуйте щонайменше 55 хвилин. Але вода кипіти не повинна.
Після цього банки виймаємо з води, закочуємо кришками і обгортаємо до повного остигання.
Читайте також:
Взимку ви насолоджуватиметеся цією консервацією: рецепт ікри зі стручкової квасолі та помідорів
Всі будуть просити, щоб ви розкрили секрет: рецепт кульок з баклажанів з яйцем, сиром та помідором
Захочеться відкрити відразу кілька банок: рецепт незвичайних помідорів корейською на зиму
За один раз піде одразу дві банки: рецепт маринованих помідорів у желатині. Виходять пружними