Дивовижне варення з кавунових кір - справжнє надбання грузинської кухні. Колір варення вишуканий бурштиновий, що надає йому схожість із квітковим медом. Однак його смак набагато вишуканіший, оскільки скибочки нагадують мармелад за текстурою - хрусткі зовні, але ніжні та неповторні всередині.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом варення з кавунових скоринок по-грузинськи читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом варення з кавунових скоринок по-грузинськи нам знадобиться:

  • лимон 1 шт.
  • кавунові скоринки 2 кг
  • вода 3 л
  • гвоздика 6-7 бутончиків
  • цукор 100 г
  • Для сиропу
  • вода 400 мл
  • цукор 2 кг
  • гвоздика до смаку

Спосіб приготування страви за рецептом варення з кавунових скоринок по-грузинськи:

Насамперед потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти для варення з кавунових скоринок по-грузинськи: нарізати кірки кавуна на маленькі шматочки. Зрізати верхню зелену частину. Ретельно промити й трохи обсушити заготівлю для варення з кавунових скоринок по-грузинськи.

Створити розчин для варення з кавунових скоринок по-грузинському, змішавши питну воду з харчовою содою або вапном. Занурити кавунові кірки у цей розчин і залишити на 4-5 годин. Після закінчення зазначеного часу злити розчин і ретельно промити кірки під проточною водою для варення з кавунових скоринок по-грузинськи.

Приготувати слабкий сироп, для якого в ємність налити 400 мл води й додати 2 кг цукру. Варити на слабкому вогні 10-15 хвилин|мінути|. Потім додати кавунові кірки разом із гвоздикою. Варити ще 10 хвилин, потім відфільтрувати продукт, використовуючи шумівку, для варення з кавунових скоринок по-грузинськи.

Злити цю рідину і варити новий густий сироп, додавши 3 літри води та 3 столові ложки цукру. Відразу додати близько 6-7 штук гвоздики.

Перекласти варені кавунові кірки у гарячий сироп. Проварити все 5 хвилин, а потім дати охолонути до повного остигання. Потім варити з|із| додаванням лимонного соку до отримання густини. Остудити. Видалити гвоздики та розподілити варення за попередньо стерилізованими банками. Закрити кришками та насолоджуватися смаком!

Тепер у вас є ніжне та неперевершене варення з кавунових скоринок по-грузинськи, яке відмінно поєднується з хлібом, тостами або навіть використовуватиме кулінарні експерименти. Смачного!

Читайте також:

Взимку ви насолоджуватиметеся цією консервацією: рецепт ікри зі стручкової квасолі та помідорів

Ви зрозумієте, що це краще аджики та кетчупу: рецепт ніжного джему з перцю та яблук

Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму