Спробуйте приготувати ніжний джем з перцю та яблук – і будь-яка страва стане особливою.

Докладніше про приготування ніжного джему з перцю та яблук читайте у нашому матеріалі.

Для приготування ніжного джему з перцю та яблук нам знадобиться:

Перець болгарський (червоний) – 650 г
Перець гострий свіжий – 80 г
Яблука - 350 г
Цукор - 650 г
Суміш спецій мелена (солодка паприка, коріандр, запашний перець, чебрець) - 1 ч. ложка
Оцет яблучний 6% – 1 ст. ложка

Спосіб приготування ніжного джему з перцю та яблук:

1. Вимийте болгарський перець і видаліть плодоніжки та насіння для ніжного джему з перцю та яблук. Наріжте його на маленькі шматочки.

2. Гострий перець для ніжного джему з перцю та яблук очистіть від насіння та перегородок, наріжте його також невеликими шматочками.

3. Вимийте яблука, очистіть їх від шкірки та серцевини, наріжте кубиками для ніжного джему з перцю та яблук.

4. Покладіть усі інгредієнти в каструлю або таз для варіння ніжного джему з перцю та яблук.

5. Посипте інгредієнти для ніжного джему з перцю та яблук цукром, перемішайте та залиште на кілька годин або краще на ніч. Таким чином, перці та яблука дадуть сік, а цукор розчиниться.

6. Поставте каструлю на повільний вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Після закипання додайте спеції - солодку паприку, коріандр, запашний перець та чебрець.

7. Варіть масу для ніжного джему з перцю та яблук протягом 45 хвилин. Зауважте, що вона буде досить рідкою і не схожою на традиційний джем чи варення.

8. Зніміть каструлю з вогню та за допомогою блендера пюруйте суміш перцю з яблуками. Це допоможе створити більш однорідну консистенцію ніжного джему з перцю та яблук.

9. Процідіть масу через велике сито або друшляк, щоб позбутися залишків шкірки перцю. Це зробить ніжний джем з перцю та яблук гладкішим.

10. Поставте каструлю на мінімальний вогонь і доведіть масу до кипіння. Додайте оцет і варіть ще 15 хвилин, постійно помішуючи, щоб запобігти підгоранню.

11. Готовий ніжний джем із перцю та яблук з перцю розлийте по стерилізованих банках і закрийте кришками.

12. Остудіть банки та зберігайте їх у прохолодному місці.

Тепер ваш ніжний джем з перцю та яблук готовий. Ви можете використовувати ніжний джем з перцю та яблук для приправлення м'ясних та пташиних страв, а також показати його на столі разом із сиром для особливих випадків. Насолоджуйтесь новими смаками!

Читайте також:

Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму

Всі страви розметуть за 10 хвилин: рецепт рулетиків з баклажанів, сиру та томатної пасти

Ви будете хвалитися цим рецептом: закриваємо хрусткі огірочки на зиму з чорною смородиною