Консервація огірків є популярним способом зберегти їх на довгий час, і кожна господиня має свій улюблений рецепт. Однак, якщо ви хочете спробувати щось нове та унікальне, рекомендуємо вам приготувати огірки, консервовані з медом та гірчицею. Це незвичайне поєднання надасть огіркам неповторний смак та аромат.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як приготувати заготівлю за рецептом консервованих огірків з медом та гірчицею читайте у нашому матеріалі.
Для приготування заготовки за рецептом консервованих огірків з медом та гірчицею нам знадобиться:
На 2 банки об'ємом 1 л: | ||
Огірки – 1,5-1,6 кг | ||
Парасольки кропу – 2-3 шт. | ||
Лист хрону – 1 шт. | ||
Корінь хрону – 6 см | ||
Часник - 5-6 зубчиків | ||
Гвоздика (бутони) – 5-6 шт. | ||
Коріандр (зерна) – 1 ч. ложка | ||
Горчица в зернах - 1 ч. ложка | ||
Перець запашний горошком – 6 шт. | ||
Перець червоний гострий – 1/3 шт. | ||
Оцет 9% - 120 мл | ||
* | ||
Для маринаду: | ||
Мед - 4 ч. ложка | ||
Сіль – 4 ч. ложки з гіркою | ||
Цукор - 100 г | ||
Вода - 800 мл |
Спосіб приготування заготовки за рецептом консервованих огірків з медом та гірчицею:
Почніть з того, щоб ретельно вимити огірки та замочити їх у воді протягом мінімум 3 годин для консервованих огірків з медом та гірчицею. Це допоможе зробити їх більш хрусткими.
Приготуйте маринад для консервованих огірків з медом та гірчицею, змішавши в каструлі 800 мл води, сіль, цукор та мед. Доведіть суміш до кипіння, щоб усі інгредієнти добре розчинилися у воді.
Очистіть часник і наріжте його великими шматочками. Подрібніть корінь хрону і розділіть лист хрону на кілька шматочків.
Підготуйте банки, їх необхідно вимити та простерилізувати. Налийте в каструлю близько 1 літра води, покладіть кришку на дно каструлі й доведіть до кипіння. Встановіть на решітку з духовки банки шийкою вниз і стерилізуйте протягом 10 хвилин.
У гарячу простерилізовану банку викладіть кілька шматочків часнику, корінь хрону, зерна коріандру та гірчиці, парасольку кропу, гвоздику, 2 горошини запашного перцю. Потім обережно покладіть огірки в банку.
На кожну банку додайте 60 мл оцту (якщо використовуєте 2 банки) або 40 мл (якщо використовуєте 3 банки). Потім акуратно залийте банки маринадом, що кипить.
Після цього візьміть велику каструлю, покладіть на дно тканинну серветку або рушник, і встановіть на неї банки. Накрийте банки стерилізованими кришками, не закручуючи їх щільно. Потім закип'ятіть чайник і заповніть каструлю гарячою водою до рівня "плічок" банок.
Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь та кип'ятіть банки протягом 20 хвилин.
Акуратно витягніть банки з каструлі й щільно закрутіть кришками. Переверніть банки, поставивши їх на кришки, та залиште їх до повного остигання.
Тепер огірки, консервовані з медом та гірчицею, готові до зберігання. Ви можете зберігати їх при кімнатній температурі та пригощати себе та своїх близьких цією чудовою закускою у будь-яку пору року.
Читайте також:
Їх називають "Жовті тюльпани": рецепт закуски із жовтих помідорів, фаршированих крабовими паличками
Двох рук не вистачить, щоб усе з'їсти: рецепт швидких міні-чебуреків із соковитою м'ясною начинкою