Маючи апетитні аромати і спокушаючи погляди, овочеві голубці на зиму втілюють у собі неповторне поєднання свіжих овочів та приправ. Ця страва чудово підходить для збереження в зимовий період, пропонуючи вам насолодитися її смаком і поживністю навіть у холодну пору року.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування овочевих голубців на зиму читайте у нашому матеріалі.
Для приготування овочевих голубців на зиму нам знадобиться:
Капуста білокачанна - 1 качан | ||
Морква – 1 шт. | ||
Перець болгарський – 1 шт. | ||
Олія - 2 ст. ложки | ||
Перець гострий – 1 шт. | ||
Перець мелений - за смаком | ||
* | ||
Для маринаду: | ||
Вода - 500 мл | ||
Сіль – 1,5 ст. ложки | ||
Оцет - 60 мл |
Спосіб приготування овочевих голубців на зиму:
Почніть приготування овочевих голубців на зиму з попередньої обробки капусти, шляхом її бланшування та видалення половини листя. Охолоджене листя послужить оболонкою для начинки овочевих голубців на зиму.
Дрібно наріжте капусту, що залишилася для овочевих голубців на зиму, а також очистіть і натріть на тертці моркву. Перець болгарський слід нарізати.
Нагрійте трохи олії у сковороді, додайте нарізані овочі та обсмажуйте на помірному вогні протягом 5-8 хвилин під закритою кришкою. Наприкінці додайте мелений перець і ретельно перемішайте.
На кожен капустяний лист викладіть порцію начинки для голубців овочевих на зиму і акуратно поверніть його.
Приготуйте маринад, змішавши воду, сіль та оцет. Як тільки вода закипить, відразу вимкніть вогонь і налийте маринад на голубці в стерильні банки.
Для стерилізації банок розмістіть їх у каструлі з водою, на дно якої викладете маленький рушник. Стерилізуйте банки протягом 20 хвилин.
Закрийте банки кришками та насолоджуйтесь апетитними овочевими голубцями протягом усієї зими. Смачного!
Читайте також:
І для м'яса, і просто намазувати на хліб: рецепт домашнього кетчупу з помідорами та яблуками
На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною
Двох рук не вистачить, щоб усе з'їсти: рецепт швидких міні-чебуреків із соковитою м'ясною начинкою