Всупереч загальноприйнятій думці, харчуватися смачно і корисно не так уже й складно. Салат з капусти з яблуками на зиму - один із найлегших і найпростіших, а найголовніше - корисних салатів. Крім того, білокачанна капуста у поєднанні з яблуками дає приголомшливий легкий смак.

Отже, щоб приготувати неймовірно смачну та хрумку капусту на зиму, необхідно взяти таку пропорцію продуктів:

  • капуста свіжа – 400 г;
  • морква свіжа – 200 г;
  • яблука – 200 г.

Для маринаду знадобиться:

  • вода - 500 мл;
  • сіль – 2 чайні ложки;
  • цукор – 3 ч. ложки;
  • лимонна кислота – 0,5 ч.л.

Шинкуємо не сильно товстою соломкою капусту, натираємо на тертці морквину та яблука.

Змішуємо та утрамбовуємо в стерильну банку. Заливаємо киплячим маринадом із води, солі, цукру та лимонної кислоти.

Ставимо в каструлю з теплою водою (на дно кладемо ганчірочку), стерилізуємо банки з маринованою капустою 15 хвилин.