Пишні пиріжки з соковитим фаршем, морквою та цибулею розлітатимуться серед домочадців, наче цукерки між дітьми у дворі.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом пишних пиріжків, які так і просяться до рота, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування пишних пиріжків із соковитим фаршем, морквою та цибулею, нам знадобиться:

Для тесту:
Картопля – 650 г
Борошно - 250-300 г + для роботи з тестом
Яйце – 1 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
*
Для начинки:
Фарш м'ясний (у мене свинячий) – 330 г
Морква – 100 г
Цибуля ріпчаста – 70 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Хмелі-сунелі – 2/3 ч. ложки
Олія (для смаження) – 80-100 мл

Спосіб приготування пишних пиріжків із соковитим фаршем, морквою та цибулею:

Картопля для приготування пишних пиріжків із соковитим фаршем, морквою та цибулею, добре вимиваємо та заливаємо невеликою кількістю води. Після закипання, варимо на повільному вогні близько 25-30 хвилин до повної м'якості.

Готову картоплю зливаємо від зайвої води та залишаємо охолонути.

Моркву та цибулю очищаємо. Моркву натираємо на великій тертці, а цибулю нарізаємо в невеликі кубики для приготування пишних пиріжків із соковитим фаршем, морквою та цибулею.

У сковороді нагріваємо 30-45 мл рослинної олії та обсмажуємо цибулю до її м'якості протягом 3-4 хвилин.

Додаємо нарізану моркву до цибулі і продовжуємо обсмажувати протягом 4-5 хвилин, поки овочі не стануть м'якими та золотистими.

У сковороду додаємо м'ясний фарш і обсмажуємо його близько 10 хвилин, постійно розбиваючи грудочки, поки фарш не набуде золотистого кольору.

Додаємо в сковороду сіль, перець та хмелі-сунелі, перемішуємо. Знімаємо сковороду з вогню та даємо начинці повністю охолонути.

Картоплю, що остигнула, очищаємо, натираємо на великій тертці і поміщаємо в миску. У миску також розбиваємо яйце, додаємо сіль та перець, і ретельно перемішуємо. Поступово додаємо борошно, що просіює, до картопляної суміші і замішуємо м'яке тісто. Тісто має бути ніжним, може трохи прилипати до рук.

Розділяємо тісто на 10 однакових частин для приготування пишних пиріжків із соковитим фаршем, морквою та цибулею. Кожен шматочок тіста розкочуємо в корж приблизно близько 5 мм завтовшки, додаючи борошно при необхідності, щоб уникнути прилипання.

На кожен коржик кладемо приблизно 1 столову ложку начинки, що остигнула, для приготування пишних пиріжків з соковитим фаршем, морквою і цибулею.

Защипуємо краї тіста вздовж начинки, формуючи довгасту форму пиріжка. Пиріжок кладемо на поверхню, посипану мукою|борошном|, зі швом вниз. Акуратно скачуємо пиріжок качалкою, щоб він став тонким.

У сковороді розігріваємо олію (так, щоб вона покривала дно повністю). На розігріту сковороду кладемо кілька пиріжків зі швом униз.

Смажимо пишні пиріжки з соковитим фаршем, морквою та цибулею на середньому вогні близько 2-3 хвилин з кожного боку, поки вони не придбають золотисту скоринку.

Після цього перекладаємо пиріжки на серветку, щоб позбутися зайвої олії. Таким чином смажимо всі пишні пиріжки із соковитим фаршем, морквою та цибулею.

Картопляні пиріжки з м'ясним фаршем та морквою готові. Подаємо їх теплими.

Читайте також:

Ви закриватимете по 10 банок: рецепт апетитних молодих помідорів у часниковому соусі з болгарським перцем

Рецепт рулетів із крабових паличок із лісовими грибами: тільки від одного запаху вже захочеться добавки

Таке просто необхідно скуштувати: рецепт старовинної української страви "Козацька тетеря"