У розпал сезону кабачків та лісових грибів хочемо запропонувати вам дуже простий рецепт, який здивує вас ніжністю та незвичайним смаком.

Що нам знадобиться для приготування кабачків, запечених у вершковому соусі з грибами:

2 средних кабачка

200 г печериць або інших грибів на ваш смак

1 цибулина

2 зубчики часнику

200 мл вершків (20% жирності)

100 г тертого твердого сыра (например, моцарелла или чеддер)

2 ст. ложки оливкового масла

Сіль та перець за смаком

Свіжа зелень (петрушка чи базилік) для прикраси

Процес приготування кабачків, запечених у вершковому соусі з грибами:

Розігрійте духовку до 180°C. Наріжте кабачки та гриби на тонкі круглі скибочки.

Дрібно наріжте цибулю та часник. Якщо сир не тертий, натріть його на великій тертці.

Нагрійте оливкову олію у сковороді на середньому вогні.

Додайте|добавляйте| цибулю і обсмажуйте до прозорості, близько 2-3 хвилин|мінути|.

Потім додайте часник та гриби. Обсмажуйте, доки гриби не стануть м'якими і виділять свій сік. Це триватиме приблизно 5-7 хвилин.

Посоліть і поперчіть начинку до смаку.

Тим часом у великій формі для запікання викладіть один шар кабачків.

Полийте шар кабачків половиною вершків.

Поступово розподіліть половину начинки з грибами на вершині кабачків.

Посипте половину тертого сиру поверх грибної начинки.

Повторіть шари, поливаючи вершками, що залишилися, розподіляючи другу половину начинки і посипаючи сиром, що залишився.

Поставте форму із запіканкою у розігріту духовку.

Запікайте близько 25-30 хвилин або до тих пір, поки кабачки не стануть м'якими і верх запіканки не підрум'яниться.

Читайте також:

Дозвіл та оплата: українцям буде складніше виїхати до країн ЄС

Не викидайте позавчорашній рис: рецепт пирога, від якого вся родина буде у захваті

Відпустки для військових: наскільки військовослужбовець може поїхати додому за сімейними обставинами