Із залишків вареного рису можна приготувати смачну сирну запіканку. У такому разі додавати манку не треба, що спрощує процес приготування. Кількість цукру регулюйте на свій смак.

Продукти:

  • сир - 200 г;
  • рис – 1 склянка;
  • яйця – 2 шт.;
  • сахар - 2 ст. л.;
  • вершкове масло - 20 г;
  • родзинки - 1 ст. л. (за бажанням).

Покрокове приготування

Відваріть рис у підсоленій воді (якщо немає вчорашнього), промийте його.

Додайте в сир цукор, ванільний цукор, жовтки. Перетріть, а крупнозернистий сир перебийте блендером.

Далі додайте м'яке вершкове масло та проварений рис. Добре перемішайте масу. Додати родзинки.

Окремо збийте в піну два білки з щіпкою солі. Акуратно вимішайте білки з рисово-сирною масою.

Випікайте у змащеній олією формі протягом години при температурі 170 градусів.

Подаємо ніжну сирну запіканку разом зі сметаною або збитими вершками, а також можна зі згущеним молоком, не забуваючи про чашечку вашого улюбленого гарячого чаю.

Читайте також:

Цей сніданок стане вашим коханим: рецепт швидкої та ситної яєчні у лаваші

Краще не повторювати цю помилку: які огірки не можна консервувати

Таку закуску оцінить кожен: рецепт маринованих кавунових скоринок на зиму.

Ось чому здуваються та вибухають банки з консервацією: не повторюйте цю помилку