Із залишків вареного рису можна приготувати смачну сирну запіканку. У такому разі додавати манку не треба, що спрощує процес приготування. Кількість цукру регулюйте на свій смак.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти:
- сир - 200 г;
- рис – 1 склянка;
- яйця – 2 шт.;
- сахар - 2 ст. л.;
- вершкове масло - 20 г;
- родзинки - 1 ст. л. (за бажанням).
Покрокове приготування
Відваріть рис у підсоленій воді (якщо немає вчорашнього), промийте його.
Додайте в сир цукор, ванільний цукор, жовтки. Перетріть, а крупнозернистий сир перебийте блендером.
Далі додайте м'яке вершкове масло та проварений рис. Добре перемішайте масу. Додати родзинки.
Окремо збийте в піну два білки з щіпкою солі. Акуратно вимішайте білки з рисово-сирною масою.
Випікайте у змащеній олією формі протягом години при температурі 170 градусів.
Подаємо ніжну сирну запіканку разом зі сметаною або збитими вершками, а також можна зі згущеним молоком, не забуваючи про чашечку вашого улюбленого гарячого чаю.
Читайте також:
Цей сніданок стане вашим коханим: рецепт швидкої та ситної яєчні у лаваші
Краще не повторювати цю помилку: які огірки не можна консервувати
Таку закуску оцінить кожен: рецепт маринованих кавунових скоринок на зиму.
Ось чому здуваються та вибухають банки з консервацією: не повторюйте цю помилку