Для того, щоб приготувати ідеальну картоплю по-селянськи від Євгена Клопотенка, знадобляться такі продукти:

В першу чергу картоплю необхідно відмити від землі та бруду, в жодному разі не очищаємо від шкірки.

важливо!

  • Картопля має бути з невеликим вмістом крохмалю, щоб шматочки добре тримали форму у процесі приготування. Для цієї страви рекомендуємо взяти довгасті рівні бульби без зовнішніх пошкоджень

Бульби картоплі заливаємо водою і відварюємо до готовності – приблизно 20 хвилин. Зважайте на розмір картоплі, щоб правильно розрахувати час приготування.

Далі потрібно дістати картоплю з води, щоб вона трохи охолола, а потім гострим ножем розрізаємо на однакові часточки - четвертинки.
Тепер дуже сильно потрібно розігріти 300 мл олії в сотейнику.
Дуже акуратно за допомогою шумівки викладіть порізану картоплю в олію і готуйте 7-10 хвилин до появи рум'яної скоринки.
Дістаньте картоплю шумівкою і викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав надлишки жиру. Через хвилину перекладіть картоплю в порційні тарілки або одну велику страву для подачі. Додайте|добавляйте| сіль|соль| і перець за смаком і посипте 1 ст. л. паприки. Акуратно перемішайте.
Читайте також:

Смачніше закуски ви не куштували: рецепт тушкованих кабачків із курячими сердечками у сметані

Як же хочеться їх скуштувати: рецепт кабачкових млинців з куркою та сметаною

Це райська насолода: рецепт ніжних лінивих вареників з сиром та вишнею