Консервовані кабачки з вишнею - це унікальний десерт, який припаде до смаку для всіх, хто любить консервовані солодкі фрукти та ягоди.

Докладніше про те, як приготувати заготівлю за рецептом консервованих кабачків з вишнею читайте у нашому матеріалі.

Для приготування заготовки за рецептом консервованих кабачків з вишнею нам знадобиться:

Кабачки - 800 г
Вишня – 300 г
Цукор - 250 г
Вода - 600 мл

Спосіб приготування заготовки за рецептом консервованих кабачків з вишнею:

Насамперед необхідно підготувати продукти для приготування заготовки за рецептом консервованих кабачків з вишнею. Якщо вишня виявляється занадто кислою, можна додати більше цукру для більш солодкого смаку.

Наступним кроком у приготуванні заготовки за рецептом консервованих кабачків з вишнею є очищення кабачків від шкірки та видалення м'якої частини з насінням, якщо вони є. Потім нарізаємо очищені кабачки на маленькі кубики. Загальна вага підготовлених кабачків має становити близько 600 грамів.

Далі, вимиваємо та перебираємо вишню, видаляючи зіпсовані ягоди для заготівлі за рецептом консервованих кабачків із вишнею.

Щоб знезаражувати баночки та кришки, можна використовувати будь-який зручний спосіб стерилізації, наприклад, парову обробку. Потім у каструлю виливаємо воду, доводимо до кипіння і кладемо на дно кришки.

Після цього встановлюємо грати на каструлю і поміщаємо на неї чисті банки догори дном. Стерилізуємо банки із кришками протягом 15 хвилин. Зазвичай потрібно близько 3 банок об'ємом 500 мл.

Після стерилізації, поміщаємо банки вгору дном на чистий рушник, щоб зайва вода скла. На рушник також можна просушити кришки.

Тепер щільно укладаємо кубики кабачка і вишню в підготовлені банки для заготівлі за рецептом консервованих кабачків з вишнею. Заливаємо окропом до верху.

Закриваємо банки з консервованими кабачками з вишнею стерилізованими кришками, потім накриваємо рушником чистим і залишаємо на 15 хвилин.

Після цього зливаємо всю рідину з банок з консервованими кабачками з вишнею назад у каструлю. Найкраще скористатися пластиковою кришкою з отворами.

Додаємо цукровий пісок у рідину та ставимо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння та варимо 1 хвилину.

Потім заливаємо окропом банки з кабачками й вишнею майже до самої кромки.

Швидко закочуємо або закриваємо банки гвинтовими кришками. Потім перевертаємо банки догори дном.

Укутуємо банки з консервованими кабачками з вишнею ковдрою або пледом і даємо кабачкам з вишнею повністю охолонути.

Тепер можна перемістити банки з консервованими кабачками з вишнею до підвалу чи льоху для зберігання. Смачного!

Читайте також:

Обов'язково спробуйте: рецепт домашньої "Фанти" на зиму

Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами

Ви всю зиму не купуватимете морквину: рецепт зимової заготівлі з морквяного бадилля