Яскраві, хрусткі, в міру гостренькі огірочки – ну хто їх не любить! І справді, малосольні огірки мають свіжий смак і відмінно хрумтять, що робить їх чудовою альтернативою сухим снекам, не кажучи вже про традиційне їх використання як закуску до відвареної картопля, начинки для бутербродів, інгредієнти салатів. До того ж соління сприяють покращенню обміну речовин в організмі, полегшують перетравлення м'ясної та жирної їжі, а додані прянощі надають пікантного смаку.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПереможець "МайстерШеф", ресторатор Євген Клопотенко розповів, як просто і головне – швидко, приготувати хрумкі малосольні огірки.
Отже, щоб приготувати ідеальні малосольні огірочки від Євгена Клопотенка знадобиться такий набір продуктів (з розрахунку на 2-літрову банку):
важливо!
- найкраще підійдуть огірки з грядки, домашні, але не корнішони;
- огірки повинні бути прямо з городу, а інакше вони не вийдуть хрусткими.
Візьміть огірки до 10 сантиметрів, з гарними пухирцями і без жовтизни. Помийте їх, викладіть у миску і залийте водою. Залишіть на 20-30 хвилин. Такий прийом дозволить отримати вам ідеальні хрусткі огірочки.
На дно банки викладете порізане листя, суцвіття кропу, корінь хрону, зубчики часнику та шматочки гострого перцю. Зверху викладіть огірки. Їх потрібно викласти дуже щільно, щоби вони зайняли всю банку. Зверху насипте сіль|соль|.
Після того, як ви залили огірки, залиште їх на 2 години за кімнатної температури, після чого помістіть у холодильник.
Ще через 3-4 години можете діставати та пробувати.
Якщо ви любите солоніші огірки, трохи збільште час засолювання огірків.
Читайте також:
Справжня райська насолода: як приготувати запашний лавандовий мед
Будуть солодші за мед: скористайтеся цим секретом при догляді за помідорами
Українським мамам розповіли, як можна отримувати щомісяця по три тисячі на дитину