Маринована редиска, заготовлена ​​про запас на зиму, - це чудова закуска, хрумка і в міру гостра, яка точно не залишить байдужим нікого. Така закуска відмінно йде під "чарочку" в теплій компанії, а також чудово поєднується з будь-якими жирними стравами, зокрема м'ясом.

Щоб приготувати хрумку редиску на зиму потрібен такий набір продуктів:

  • редька 300 гр;
  • вода 400 гр;
  • білий винний оцет 200 мл;
  • чебрець, гілочка 3 шт.;
  • часник, зубчики 2 шт.;
  • сіль кам'яна 1 ст. л.;
  • перець горошком чорний 8 шт.;
  • цукор 2 ст. л.
Редиску необхідно добре вимити та зрізати хвостики. Розкладаємо її одразу у простерилізовані банки.
Важливо!
  • Для закатки підійдуть всі ранні сорти редиски, особливо "рубін" та "білокрайка". Бажано, щоб редиска була першого збору, коли редька ще щільна, без сильної гіркуватості та гостроти.
Для маринаду необхідно закип'ятити воду, додати оцет, очищені та нарізані зубчики часнику, гілочки чебрецю, цукор, сіль та перець. Грійте, помішуючи, поки цукор не розчиниться.
Редиску заливаємо гарячим маринадом і герметично закриваємо банки. Залишаємо при кімнатній температурі на день, а потім ставимо у холодильник та зберігайте не більше 1 місяця.