Відбивні, обсмажені у повітряному клярі, виходять соковитими, ніжними та дуже апетитними. Ще б пак, кляр на мінеральній воді ідеально обволікає шматочки м'яса, не стікає і під час обсмажування стає пишним і піджаристим.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти:
- 1 велике яйце категорії С0;
- 1 жовток;
- 3–4 ст. л. муки;
- 50-70 мл сильно газованої води;
- 0,5 ч. л. розпушувача;
- 0,5 ч. л. меленої солодкої паприки (можна копченої);
- по 0,3 год. л. солі та свіжомеленого чорного перцю.
важливо!
- Газування має бути дуже сильно охолоджене, мало не до крижинок;
- додавати сіль слід обережно – не забувайте, що мінералка вже солона.
Для відбивних кляр на газованому газі повинен бути досить густим. Але і робити його занадто густим неправильно, інакше він лежатиме навколо вашого шматка м'яса як подушка. Газ у воді робить свою справу, як і розпушувач, але вам потрібно працювати досить швидко, адже ці бульбашки в тесті недовговічні.
До речі, кляр на мінеральній воді підійде також для курки та риби.
Послідовність приготування відбивних у клярі з газованою водою така:
- заздалегідь відбийте м'ясо і поставте грітися олію для смаження;
- змішайте борошно з розпушувачем, паприкою, сіллю та перцем;
- окремо змішайте яйце із жовтком;
- втрутите борошно в яєчну суміш;
- поступово додайте в тісто газовану воду;
- відразу ж опускайте відбивні в кляр і смажте.
важливо!
- Олія при смаженні продуктів може сильно бризкати, тому краще смажити в глибокій вузькій каструльці або ковші.