Відбивні, обсмажені у повітряному клярі, виходять соковитими, ніжними та дуже апетитними. Ще б пак, кляр на мінеральній воді ідеально обволікає шматочки м'яса, не стікає і під час обсмажування стає пишним і піджаристим.

Продукти:

  • 1 велике яйце категорії С0;
  • 1 жовток;
  • 3–4 ст. л. муки;
  • 50-70 мл сильно газованої води;
  • 0,5 ч. л. розпушувача;
  • 0,5 ч. л. меленої солодкої паприки (можна копченої);
  • по 0,3 год. л. солі та свіжомеленого чорного перцю.

важливо!

  • Газування має бути дуже сильно охолоджене, мало не до крижинок;
  • додавати сіль слід обережно – не забувайте, що мінералка вже солона.

Для відбивних кляр на газованому газі повинен бути досить густим. Але і робити його занадто густим неправильно, інакше він лежатиме навколо вашого шматка м'яса як подушка. Газ у воді робить свою справу, як і розпушувач, але вам потрібно працювати досить швидко, адже ці бульбашки в тесті недовговічні.

До речі, кляр на мінеральній воді підійде також для курки та риби.

Послідовність приготування відбивних у клярі з газованою водою така:

  • заздалегідь відбийте м'ясо і поставте грітися олію для смаження;
  • змішайте борошно з розпушувачем, паприкою, сіллю та перцем;
  • окремо змішайте яйце із жовтком;
  • втрутите борошно в яєчну суміш;
  • поступово додайте в тісто газовану воду;
  • відразу ж опускайте відбивні в кляр і смажте.

важливо!

  • Олія при смаженні продуктів може сильно бризкати, тому краще смажити в глибокій вузькій каструльці або ковші.
Читайте також: