Зараз дуже модно стало посилено стежити за своїм харчуванням та у всьому вести здоровий спосіб життя. І коли холодильник забитий сезонними овочами, то саме час приготувати омлет із молодих кабачків із ковбасою у духовці.

Для приготування омлету з молодих кабачків із ковбасою в духовці потрібні такі продукти:

  • кабачок - 150 г;
  • ковбаса (або сардельки) – 150 г;
  • яйця великі – 3 шт. (або 4 невеликі яйця);
  • молоко - 50 мл;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • олія рослинна (для смаження) - 30 мл (2-3 ст. ложки).

Насамперед потрібно включити духовку розігріватися до 180 градусів, тому що омлет з кабачком та ковбасою готується дуже швидко.

Кабачок миємо, сушимо і нарізаємо кружальцями завтовшки приблизно півсантиметра.

У сковороді розігрійте олію. Обсмажуємо кабачки на сильному вогні приблизно по 1-2 хвилини з кожного боку до золотистості. Обсмажені кабачки перекладіть на серветку, щоб увібрала зайву олію.

Ковбасу чи сардельку потрібно очистити від оболонки та нарізати тонкими кружальцями.
Яйця потрібно розбити в миску, додати молоко, посолити та поперчити. Перемішайте яйця з молоком віночком або вилкою до з'єднання однорідну суміш.

На дно форми для випікання викладаємо шар скибочок ковбаси. Далі потрібно залити ковбасу сумішшю омлету і зверху розкласти кружечки обсмаженого кабачка.

Запікати омлет потрібно в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, приблизно 20-25 хвилин.

Найсмачніше такий ситний омлет у гарячому вигляді, хоч і в холодному він теж дуже гарний.

Читайте також:

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками