Щоб приготувати яскраву і смачну настойку з вишні на горілці, знадобляться такі продукти:

  • вишня 100 гр.;
  • цукор 2 стол. ложки;
  • горілка 300мл.

важливо!

  • Вишню потрібно брати стиглу і найсолодшу.
  • Якщо додати більше цукру, то настоянка стане схожою на лікер.

Отже, ягоди вишні промиваємо і складаємо в банку відповідного обсягу. Кісточки можна і не витягувати - так смак буде більш терпкий. Щоправда, за бажанням можна ягоди трохи розчавити.

Ягоди в банці засипаємо цукром.

Залийте горілкою, щоб вона повністю покрила ягоди вишні.

Закриваємо банку кришкою, приголомшіть, щоб цукор почав розчинятися і прибираємо банку в темне місце мінімум на 2 тижні. Оптимальний час для приготування настоянки 3-6 тижнів - чим довше настоянка наполягатиме, тим насиченішим буде смак і колір. Періодично банку з настоянкою з вишні з кісточками потрібно струшувати, щоб розчинявся цукор.

Готову вишневу настойку потрібно процідити та перелити у пляшку.

Зберігати готову настоянку з вишні на горілці потрібно в темному місці.

важливо!

  • Ягоди вишні після приготування настойки викидати не потрібно - на них можна поставити настойку ще раз, а можна їх використовувати як начинку в торт.

Читайте також:

"Ангельська спокуса": рецепт запашної домашньої наливки з молодої полуниці

Досить і на компот, і на вареники, і на наливку: найкращий розчин для підживлення вишні. Запишіть

"Дамська витівка": старовинний рецепт наливки з домашньої черешні

Як приготувати справжню вишневу наливку. Ніжна та розслаблююча. Старовинний рецепт