Щоб приготувати яскраву і смачну настойку з вишні на горілці, знадобляться такі продукти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- вишня 100 гр.;
- цукор 2 стол. ложки;
- горілка 300мл.
важливо!
- Вишню потрібно брати стиглу і найсолодшу.
- Якщо додати більше цукру, то настоянка стане схожою на лікер.
Отже, ягоди вишні промиваємо і складаємо в банку відповідного обсягу. Кісточки можна і не витягувати - так смак буде більш терпкий. Щоправда, за бажанням можна ягоди трохи розчавити.
Ягоди в банці засипаємо цукром.
Залийте горілкою, щоб вона повністю покрила ягоди вишні.
Закриваємо банку кришкою, приголомшіть, щоб цукор почав розчинятися і прибираємо банку в темне місце мінімум на 2 тижні. Оптимальний час для приготування настоянки 3-6 тижнів - чим довше настоянка наполягатиме, тим насиченішим буде смак і колір. Періодично банку з настоянкою з вишні з кісточками потрібно струшувати, щоб розчинявся цукор.
Готову вишневу настойку потрібно процідити та перелити у пляшку.
Зберігати готову настоянку з вишні на горілці потрібно в темному місці.
важливо!
- Ягоди вишні після приготування настойки викидати не потрібно - на них можна поставити настойку ще раз, а можна їх використовувати як начинку в торт.
Читайте також:
"Ангельська спокуса": рецепт запашної домашньої наливки з молодої полуниці
Досить і на компот, і на вареники, і на наливку: найкращий розчин для підживлення вишні. Запишіть
"Дамська витівка": старовинний рецепт наливки з домашньої черешні
Як приготувати справжню вишневу наливку. Ніжна та розслаблююча. Старовинний рецепт