Продукти
Лаваш тонкий - 1 лист
Філе куряче відварене - 150 г
Помідор – 1 шт.
Сир (у мене сулугуні) – 100 г
Цибуля зелена - 1 пучок
Базилік зелений свіжий - кілька гілочок
Яйця – 2 шт.
Молоко - 50 мл
Сметана (або грецький йогурт густий) - 3 ст. ложки
Чеснок - 1 зубчик
Сіль - 2 щіпки (за смаком)
Олія - ​​для смаження

Часник очистити та натерти на дрібній тертці або видавити через прес.

Додати в сметану (або йогурт) подрібнений часник і 1 щіпку солі. Перемішати та залишити соус настоюватися.

Помідор нарізати півкухлями.

Варене куряче філе та сир нарізати тонкими слайсами.
Цибулю та базилік нарізати досить дрібно.

Лаваш розрізати на смужки шириною приблизно 15 см (довжина приблизно 45 см, але вона не має особливого значення).

З одного краю смужки лаваша візуально виділити квадрат і змастити сметанним соусом. Зверху на соус викласти куряче філе, базилік, зелену цибулю, помідор та сир. Трохи посолити.
Скласти квадрат лаваша з начинкою, щоб вийшов трикутник.

Потім згорнути лаваш так, щоб у результаті також вийшов трикутник. Начинка має бути закрита з усіх боків.

Яйця розбовтати з 1 щіпкою солі та молоком.

Вмочити конвертики з лаваша з усіх боків у льєзон (яйця з молоком).

Викласти лаваш із начинкою на сковороду з розігрітою олією. Обсмажити конвертики з лаваша на помірному вогні по 3-4 хвилини з кожного боку до рум'яності. За бажанням "запечатати" торці конвертиків з лаваша.

Обсмажені конвертики з лаваша з куркою, помідорами, сиром і зеленню викласти на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.

Після чого закуску з лаваша можна подавати до столу або давати дітям до школи, брати із собою на роботу чи пікнік.

Читайте також:

Ніжче не буває: рецепт турецького салату з одним "хлібним" секретом

Чарівна насолода: рецепт картоплі спіральками, запеченої з ковбасою

Дуже швидко та апетитно: рецепт рибного пирога на кефірі, що робиться на сковорідці