Ніхто не заперечуватиме, що поєднання м'якого свіжого хліба, сиру та часнику - чарівно і простий рецепт часникового хліба з сиром у духовці від Євгена Клопотенка вкотре доводить це.

Щоправда, багато хто може заявити, що можна взяти готовий хліб, наприклад, багет, нарізати його та намазати сирно-часниковою начинкою і це буде не гірше. Ось тільки з найвідоміший український кулінар та переможець "Майстер Шеф" Євген Клопотенко переконує, що результат буде зовсім не такий який хочеться, не буде м'якості та свіжості, то за що саме ми любимо теплий свіжий хліб.

Отже, для приготування часникового хліба із сиром у духовці найкраще підійде французький багет.

Інгредієнти:

  • 1 багет;
  • 2 зубчики часнику;
  • 185 г твердого сиру;
  • 50 г вершкового масла|мастила| 82,5%;
  • 5 гілочок кропу.

Спосіб приготування часникового хліба із сиром у духовці від Євгена Клопотенка гранично простий.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Очистіть часник, подрібніть. Помийте кріп, відріжте стебла, а зелень порубайте.

Твердий сир наріжте тонкими слайсами діаметром багета. Кількість сиру регулюйте до смаку.

Розтопіть вершкове масло|мастило| на сковороді на маленькому вогні. Слідкуйте, щоб олія не пригоріла. Зніміть масло|масло| з вогню, всипте часник та кріп, перемішайте.

У багеті зробіть глибокі надрізи під кутом 45 градусів, не дорізаючи до кінця. Викладіть багет на шар фольги.

У розрізи вкладіть слайси сиру і полийте розтопленим вершковим маслом із подрібненим часником та кропом. Добре, якщо є кулінарний пензлик, нею зручно розподіляти олію.

Загорніть багет у фольгу, викладіть на лист і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Готовий хліб посипте сіллю та перцем до смаку і наріжте на шматочки.

Читайте також:

Ой, несіть мені добавку: рецепт старовинної єврейської закуски з печінки та філе оселедця

Згадаймо смак дитинства: рецепт домашніх картопляних пиріжків з начинкою з фаршу та моркви

Сусіди збігуться на цей запах: рецепт соковитого заливного пирога з яйцем та зеленою цибулею на кефірі