- пшеничне борошно 100 гр;
- яйця 1 шт.;
- кефір 0,5 скл.;
- розпушувач 0.3 чайн.
- сіль за смаком
Отже, яйце потрібно розбити в миску, посолити і збити трохи виделкою до однорідної маси. Не потрібно збивати до пишної піни.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВ іншу миску вливаємо свіжий кефір, додаємо збите яйце і перемішуємо до однорідності. Замість кефіру можна взяти кисле молоко або рідку сметану.
Через дрібне сито просійте до рідких інгредієнтів пшеничне борошно з розпушувачем. Це потрібно для того, щоб борошно наситилося киснем і пиріг вийшов повітрянішим.
Тісто після перемішування має вийти як сметана. Якщо тісто занадто густе, можна додати ще трохи кефіру до консистенції.
Для приготування начинки в пиріг потрібно:
- 2 яйця;
- 100 гр. зеленого лука.
Зелену цибулю потрібно перебрати та видалити всі жовті, зав'ялі пір'їнки. Сполосніть цибулю під холодною водою та обсушіть. Поріжте цибулю гострим ножем, щоб вона не пом'ялася і не перетворилася на кашу.
Яйця потрібно відварити та натерти на великій тертці.
Товстостінну форму для запікання (на таку порцію найкраще підійде розмір 12*20 см) змастіть олією і обсипте борошном або манною крупою - це дозволить без перешкод вийняти готовий пиріг.
У форму вливаємо 2/3 тіста та рівняємо.
Зверху розкладаємо яєчно-цибулеву начинку рівним шаром.
На начинку налийте тісто, що залишилося і розрівняйте, щоб вона була повністю покрита. Посипте верх насінням кунжуту.
Поставте форму з|із| пирогом в гарячу духовку і випікайте його протягом 40 хвилин|мінути| при температурі 180°С, до готовності.
Верх повинен стати рум'яним, при натисканні на поверхню пружинити, а не коливатися. Готовність можна перевірити за допомогою дерев'яної шпажки. Якщо проткнути нею пиріг, а потім вийняти, вона має залишитися сухою.