Заливні пироги - це найпростіша і безпрограшна випічка, яка, по суті, є ідеальним варіантом для господарок-початківців. Заливні пироги завжди вдаються, їх практично неможливо зіпсувати і найголовніше – вони дають простір фантазії та експериментів.
Щоб приготувати тісто на кефірі для заливного пирога з яйцем та зеленою цибулею знадобляться такі продукти:
  • пшеничне борошно 100 гр;
  • яйця 1 шт.;
  • кефір 0,5 скл.;
  • розпушувач 0.3 чайн.
  • сіль за смаком

Отже, яйце потрібно розбити в миску, посолити і збити трохи виделкою до однорідної маси. Не потрібно збивати до пишної піни.

В іншу миску вливаємо свіжий кефір, додаємо збите яйце і перемішуємо до однорідності. Замість кефіру можна взяти кисле молоко або рідку сметану.

Через дрібне сито просійте до рідких інгредієнтів пшеничне борошно з розпушувачем. Це потрібно для того, щоб борошно наситилося киснем і пиріг вийшов повітрянішим.

Тісто після перемішування має вийти як сметана. Якщо тісто занадто густе, можна додати ще трохи кефіру до консистенції.

Для приготування начинки в пиріг потрібно:

  • 2 яйця;
  • 100 гр. зеленого лука.

Зелену цибулю потрібно перебрати та видалити всі жовті, зав'ялі пір'їнки. Сполосніть цибулю під холодною водою та обсушіть. Поріжте цибулю гострим ножем, щоб вона не пом'ялася і не перетворилася на кашу.

Яйця потрібно відварити та натерти на великій тертці.

Товстостінну форму для запікання (на таку порцію найкраще підійде розмір 12*20 см) змастіть олією і обсипте борошном або манною крупою - це дозволить без перешкод вийняти готовий пиріг.

У форму вливаємо 2/3 тіста та рівняємо.

Зверху розкладаємо яєчно-цибулеву начинку рівним шаром.

На начинку налийте тісто, що залишилося і розрівняйте, щоб вона була повністю покрита. Посипте верх насінням кунжуту.

Поставте форму з|із| пирогом в гарячу духовку і випікайте його протягом 40 хвилин|мінути| при температурі 180°С, до готовності.

Верх повинен стати рум'яним, при натисканні на поверхню пружинити, а не коливатися. Готовність можна перевірити за допомогою дерев'яної шпажки. Якщо проткнути нею пиріг, а потім вийняти, вона має залишитися сухою.

Читайте також: