Томатний суп з вермішеллю та фаршем завжди виходить смачним. Його до речі, можна подавати як гарячим, так і холодним, а тому сміливо можна готувати томатний суп хоч спекотного літа, а хоч і холодної зими.

Продукти:

  • Фарш – 300 г;
  • Вермішель – 100 г
  • Перець болгарський (у мене заморожений) – 120 г
  • Помідори – 200 г
  • Томатна паста - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 100 г
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Олія - ​​2 ст. ложки (30 мл)
  • М'ята сушена – 1 ч. ложка
  • Петрушка свіжа – 10 г
  • Сіль за смаком
  • Вода (гаряча) – 1,7 л


Цибулю та часник очищаємо. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками, часник дрібно рубаємо ножем.

Помідор опускаємо в окріп на 1-2 хвилини. Потім занурюємо у холодну воду на 20-30 секунд. Після цього з помідора знімаємо шкірку та нарізаємо м'якоть маленькими кубиками.

У каструлі з товстим дном розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю близько 5 хвилин, до м'якості.

Після цього додаємо часник та обсмажуємо 1 хвилину.

Болгарський перець нарізаємо невеликими кубиками та додаємо в каструлю.

Обсмажуємо ще 2 хвилини.

Потім додаємо фарш.

Обсмажуємо, розбиваючи грудочки, 4-5 хвилин.

Потім додаємо томатну пасту.

І обсмажуємо ще 1 хвилину.

Після цього додаємо помідори.

Обсмажуємо 3-5 хвилин.

Потім заливаємо вміст каструлі гарячою водою (1,7 л) та доводимо до кипіння.

Як тільки суп закипить, додаємо вермішель. Варимо суп на невеликому вогні близько 3-5 хвилин. За пару хвилин до кінця приготування суп солимо до смаку.

Наприкінці приготування додаємо сушену м'яту і вимикаємо вогонь.

Томатний суп з вермішеллю та фаршем готовий.

Розливаємо суп по тарілках, у кожну порцію додаємо подрібнену петрушку.

Читайте також:

Гості з'їдають по 10 штук: рецепт фаршированих крабових паличок з твердим сиром, яйцем та часником

Ніжче не буває: рецепт голубців у листі буряків. Обов'язково побалуйте свою сім'ю

Королівська закуска: рецепт ніжної ікри з печериць від Євгена Клопотенка