Продукти (на 3 порції) | ||
Капуста білокачанна - 350 г | ||
Цибуля ріпчаста - 130 г | ||
Яйце - 1 шт. | ||
Манка - 40 г (+ 40-50 г манки для обваливания) | ||
Сіль - 1 ч. ложка (за смаком) | ||
Кріп свіжий - 20 г | ||
Олія - 30 мл (2 ст. ложки) | ||
* | ||
Для томатного соусу: | ||
Томатна паста - 50 г | ||
Вода - 100 мл | ||
Цукор - 1 ч.л. ложка | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком |
Капусту шаткуємо тонкими смужками, потім смужки дрібно шаткуємо поперек. Викладаємо капусту в миску.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВсипаємо до капусти 1 ч. ложку солі.
Капусту із сіллю добре розминаємо, щоб вона стала м'якою і пустила сік.
Цибулю очищаємо і натираємо на великій тертці.
З капусти зливаємо сік, що виділився. Додаємо до капусти 40 г манки, кріп, натерту цибулю, невелику дрібку солі (не забуваємо, що капуста вже підсолена) і вбиваємо яйце.
Все перемішуємо.
І залишаємо на 10 хвилин, щоб манка набрякла.
З одержаної маси формуємо котлети.
У сковороді розігріваємо олію (щоб олія повністю покривала дно сковороди) і партіями викладаємо котлети.
Обсмажуємо котлети з усіх боків, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, до рум'яної скоринки.
Для соусу томатну пасту розводимо водою (100 мл). Додаємо щіпку солі, цукор та чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо інгредієнти соусу.
Усі обсмажені котлети викладаємо у сковороду.
Заливаємо котлети отриманим соусом.
Гасимо котлети на вогні трохи менше середнього 3-5 хвилин, не накриваючи кришкою. Після цього вимикаємо вогонь.
Захочеться з'їсти кілька порцій: рецепт закуски, яка називається "Чоловіча". Це смакота
Королівська страва: рецепт курячих котлет з сиром та грибами. Ви в них закохаєтесь
Райська насолода: рецепт ікри з баклажанів, яблук та буряків. Такого ви ще не куштували