Продукти (на 3 порції)
Капуста білокачанна - 350 г
Цибуля ріпчаста - 130 г
Яйце - 1 шт.
Манка - 40 г (+ 40-50 г манки для обваливания)
Сіль - 1 ч. ложка (за смаком)
Кріп свіжий - 20 г
Олія - ​​30 мл (2 ст. ложки)
*
Для томатного соусу:
Томатна паста - 50 г
Вода - 100 мл
Цукор - 1 ч.л. ложка
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком

Капусту шаткуємо тонкими смужками, потім смужки дрібно шаткуємо поперек. Викладаємо капусту в миску.

Всипаємо до капусти 1 ч. ложку солі.

Капусту із сіллю добре розминаємо, щоб вона стала м'якою і пустила сік.

Цибулю очищаємо і натираємо на великій тертці.

Кріп дрібно шаткуємо.

З капусти зливаємо сік, що виділився. Додаємо до капусти 40 г манки, кріп, натерту цибулю, невелику дрібку солі (не забуваємо, що капуста вже підсолена) і вбиваємо яйце.

Все перемішуємо.

І залишаємо на 10 хвилин, щоб манка набрякла.

З одержаної маси формуємо котлети.

Обвалюємо котлети у манній крупі.

У сковороді розігріваємо олію (щоб олія повністю покривала дно сковороди) і партіями викладаємо котлети.

Обсмажуємо котлети з усіх боків, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, до рум'яної скоринки.

Для соусу томатну пасту розводимо водою (100 мл). Додаємо щіпку солі, цукор та чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо інгредієнти соусу.

Усі обсмажені котлети викладаємо у сковороду.

Заливаємо котлети отриманим соусом.