Інгредієнти:

  • молоді кабачки – 800 г (у мене 4 шт. по 200 г)
  • помідори - 200 г
  • бекон або копчена грудинка - 100 г
  • цибуля - 100 г
  • сир напівтвердий (типу Гауда, Російський) – 80 г
  • сметана - 2 ст. л. без вершка
  • сушений базилік або чебрець
  • - 1 / 2 ч. л. без вершка
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • зелень петрушки

Кабачки помити, розрізати навпіл як на фото, чайною ложкою вибрати м'якоть. Викласти їх на лист, застелений пергаментним папером, посолити і поперчити.

М'якуш кабачків подрібнити ножем.
Помідор очистити від шкірки та насіннєвої камери (зайва рідина в даному випадку нам не потрібна), порізати кубиками.
Цибулю нарізати маленькими кубиками.
Бекон також нарізати маленькими кубиками або короткою соломкою.
На суху сковороду викласти бекон і на невеликому вогні, помішуючи, смажити 5 хвилин, щоб добре витопився жир.
Додати цибулю та обсмажити її до прозорого стану. Потім до цибулі всипати сушений базилік або чебрець і, помішуючи, смажити ще 1 хв.
Далі в сковороду додати м'якоть кабачків і помідор нарізаний, добре посолити і поперчити. Овочі потримати на середньому вогні ще 5 хв, щоб трохи випарувалася зайва рідина. Потім сковорідку відставити з вогню, додати сметану і ретельно перемішати.
Підготовленою начинкою заповнити половинки кабачків, зверху посипати тертим сиром. Деко з фаршированими кабачками помістити в попередньо розігріту до 190°С духовку та запікати 25-30 хв.