Дуже часто господині просто виливають воду, в якій варилися овочі, а це дуже велике недогляд. Ще б пак, овочеві відвари містять у собі багато корисних речовин, які переходять у них з овочів. Буряковий відвар, наприклад, зберігає у собі фолієву кислоту, залізо, калій, магній, вітамін З, фосфор. Багато хто здивується, але навіть за відсутності м'яса, борщ на овочевому бульйоні з додаванням сироватки здивує не лише смаком, а й ситістю.

Для приготування борщу на сироватці необхідно підготувати низку інгредієнтів:

  • картопля – 500 г;
  • буряк – 350 г;
  • капуста білокачанна – 330 г;
  • морква – 200 г;
  • цибуля ріпчаста - 100 г;
  • томатна паста – 90 г;
  • сироватка молочна – 400 мл;
  • перець запашний горошком – 3 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • олія рослинна (для смаження) - 45 мл (3 ст. ложки);
  • петрушка свіжа – 15 г;
  • вода - 1,7 л

Отже, щоб приготувати ситний борщ на сироватці, всі овочі потрібно вимити і почистити. При цьому картоплю нарізаємо невеликими шматочками, буряки та моркву нарізаємо тонкою соломкою, а цибулю нарізаємо дрібними кубиками.

У каструлю наливаємо воду (1,7 л) і ставимо на середнє нагрівання. Коли вода закипить, викладаємо картоплю та варимо на середньому вогні приблизно 20 хвилин.
Тим часом, у сковороді на середньому вогні розігріваємо олію. Викладаємо цибулю і, помішуючи, обсмажуємо приблизно 5 хвилин, до напівпрозорості та легкого золотистого відтінку.

Далі додаємо до цибулі моркву та буряк. Помішуючи, обсмажуємо овочі на середньому вогні приблизно 7 хвилин. Додаємо томатну пасту і 2-3 ополоники окропу з каструлі.

Вміст сковороди перемішуємо, накриваємо кришкою, зменшуємо нагрівання до мінімуму і гасимо приблизно 10 хвилин.

Капусту шаткуємо смужками.

У каструлю з картоплею додаємо овочі зі сковороди, лавровий лист та запашний перець.

До борщу вливаємо сироватку.

Додаємо капусту і солимо до смаку. Варимо борщ на мінімальному вогні приблизно 7-10 хвилин. Після цього вимикаємо вогонь і залишаємо борщ на сироватці постояти під кришкою близько 20 хвилин.

Петрушку промиваємо, дрібно рубаємо ножем і потроху додаємо в кожну порцію при подачі.

Читайте також:

Ідеально під чарочку: рецепт швидкої польської закуски з яйцем та хріном

Захочеться з'їсти кілька порцій: рецепт закуски, яка називається "Чоловіча". Це смакота

Ідеально до келиха пива: рецепт швидких картопляних паличок із сиром