Запропонований рецепт картопляних пельменів - це чудова можливість здивувати своїх близьких та гостей незвичайною стравою.

Детальний рецепт приготування подвійних пельменів читайте у нашому матеріалі.

Для приготування подвійних пельменів нам знадобиться:

Спосіб приготування подвійних пельменів:

1. Очистіть картоплю від шкірки й промийте її у воді.

2. У глибоку ємність влийте холодну воду, всипте сіль і вбийте курячі яйця. Збийте все віночком чи вилкою.

3. Після цього, поступово додавайте пшеничне борошно, залишаючи приблизно третину борошна на розкочування. Борошно вмішуйте в рідку масу до отримання щільного тіста.

4. Потім накрийте тісто рушником або харчовою плівкою і залиште на 20 хвилин, щоб воно стало більш пластичним і легше розкочувалося.

5. Час приготування картопляних пельменів! Наріжте картоплю великими шматочками та викладіть в казан або ківш. Посипте картоплю великою сіллю і лавровим листям. Залийте гарячою водою, щоб вона покрила картопляний шар. Відварюйте приблизно 25 хвилин|мінути| до м'якості.

6. Злийте близько третини картопляного бульйону в чашку і вийміть лаврове листя. Перечницею все ретельно перемішайте. Якщо бульйону в казані виявиться мало, підлийте раніше відлитий у чашку бульйон. Додайте натертий на дрібній тертці твердий сир.

7. У м'ясний фарш натріть на тертці половину дрібно нарізаної цибулі, додайте сіль і мелений чорний перець. Ретельно перемішайте.

8. Розділіть тісто на рівні частини й кожну розкачайте в округлий шар. Вмочіть у борошно чашку або склянку і наріжте круги. На один з них викладіть колобок фаршу, а на інший – трохи картопляного пюре. Потім зліпіть кожне коло у формі вареника і з'єднайте їх між собою, щоб вийшли подвійні пельмені.

9. У казані або ковші закип'ятіть воду і додайте пару лаврових листків. Як тільки вода закипить, викладіть пельмені та відваріть їх протягом 12-15 хвилин до готовності.

10. Подаємо на стіл. Викладіть відварені пельмені на піалу чи тарілку і полийте розтопленим вершковим маслом, курячим чи качиним жиром. Смачного!

Читайте також:

Закуска, від якої неможливо відмовитись: рецепт маринованих курячих яєць. Є секрет

Ви будете в захваті: рецепт весняного салату з кульбаб, кукурудзи та овочів

Ресторанна подача: рецепт курячих гомілок, запечених з картоплею у лаваші