Продукти на 2 порції:

  • печериці 200 гр.;
  • цибуля 1 шт.;
  • твердий сир 50 г;
  • бекон 50 гр.;
  • рослинна олія 20 гр.;
  • сіль за смаком;
  • спеції сухі на смак.
Важливо:
  • бекон для цієї страви потрібно брати сирокопчений, тоді він надасть грибам приємного аромату при запіканні;
  • сир можна брати будь-який на свій смак. Головне, щоб він легко терся на тертці і добре плавився;
  • печериці потрібні великі, оскільки вони істотно зменшуються в процесі приготування. Оптимальний варіант - печериці з капелюшками діаметром бл. 10 див.

Отже, печериці потрібно промити у проточній воді від забруднень і промокнути паперовими рушниками від зайвої вологи. З кожного гриба викручуємо ніжку і знімаємо шкірка (якщо не знімається, то можна залишити).

Цибулю потрібно очистити від лушпиння, обполоснути в холодній воді.

Дрібно наріжте очищену цибулю та ніжки печериць.

Для смаження розігрійте сковороду до гарячого стану і налийте трохи олії. Протягом хвилини обсмажте цибулю, потім додайте подрібнені гриби. Обсмажте гриби із цибулею 5-7 хвилин. Можна додати сіль та спеції.

Грибну начинку викладаємо в капелюшки печериць. Зверху на кожен капелюшок додаємо тертий сир.

Далі кожен капелюшок потрібно обернути скибочкою сирокопченого бекону.

Для запікання потрібно взяти будь-яку жароміцну форму. Дно форми змащуємо олією і викладаємо всі гриби в беконі.

Ставимо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин. Точний час залежить від особливостей духовки.

Читайте також:

Ви будете в захваті: розкішний рецепт картоплі, запеченої у кефірі із сиром

Розлітаються як насіння: робимо ситні оладки з вермішелі, сиру та сиру

Подаються зі сметаною та смаженою цибулею: рецепт сирників з картопляного пюре та сиру