Продукти на 2 порції:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- печериці 200 гр.;
- цибуля 1 шт.;
- твердий сир 50 г;
- бекон 50 гр.;
- рослинна олія 20 гр.;
- сіль за смаком;
- спеції сухі на смак.
- бекон для цієї страви потрібно брати сирокопчений, тоді він надасть грибам приємного аромату при запіканні;
- сир можна брати будь-який на свій смак. Головне, щоб він легко терся на тертці і добре плавився;
- печериці потрібні великі, оскільки вони істотно зменшуються в процесі приготування. Оптимальний варіант - печериці з капелюшками діаметром бл. 10 див.
Отже, печериці потрібно промити у проточній воді від забруднень і промокнути паперовими рушниками від зайвої вологи. З кожного гриба викручуємо ніжку і знімаємо шкірка (якщо не знімається, то можна залишити).
Цибулю потрібно очистити від лушпиння, обполоснути в холодній воді.
Дрібно наріжте очищену цибулю та ніжки печериць.
Грибну начинку викладаємо в капелюшки печериць. Зверху на кожен капелюшок додаємо тертий сир.
Далі кожен капелюшок потрібно обернути скибочкою сирокопченого бекону.
Для запікання потрібно взяти будь-яку жароміцну форму. Дно форми змащуємо олією і викладаємо всі гриби в беконі.
Ставимо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин. Точний час залежить від особливостей духовки.
Читайте також:
Ви будете в захваті: розкішний рецепт картоплі, запеченої у кефірі із сиром
Розлітаються як насіння: робимо ситні оладки з вермішелі, сиру та сиру
Подаються зі сметаною та смаженою цибулею: рецепт сирників з картопляного пюре та сиру