Піца з лаваша - це дуже смачна та цікава страва, яку можна приготувати швидко та практично з підручних засобів.

Докладніше про те, як приготувати піцу на лаваші, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування піци з лаваша нам знадобиться:

  • Лаваш тонкий (Два великі листи) - 180 гр
  • Твердий сир – 100 гр
  • Ковбаса напівкопчена – 120 гр
  • Болгарський перець – 40 гр
  • Цибуля ріпчаста - 30 гр
  • Томатний соус – 3 гр

Спосіб приготування піци з лаваша:

Щоб уникнути пригорання, на форму для випікання піци потрібно покласти складений удвічі тефлоновий лист для випічки, промазати соняшниковою олією або використовувати якісний пергамент для випічки. Перше коло лаваша слід викласти на форму. Натерти на дрібній тертці одну третину сиру і рівномірно розподілити по лавашу.

Далі слід викласти друге коло з лаваша. Основу необхідно змастити томатним соусом, а зверху викласти ковбасу. Ці інгредієнти є базою смаку цієї піци, тому можна не соромитися їх додавати більше.

Після цього беремо перець і цибулю, які слід вимити і обсушити від зайвої вологи, і нарізати на дуже тонкі кільця, приблизно від 2 до 3 мм. Так як піца запікатиметься недовго, овочі повинні бути максимально тонкими, щоб встигнути дійти до готовності. Перець, що вийшов, і цибулю слід рівномірно розподілити на основі.

Потім зверху потрібно натерти дві третини сиру, що залишилися. Піцу потрібно випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 7 хвилин. Довше випікати її не варто, тому що лаваш може висохнути і стати дуже жорстким та ламким, як чіпс. Про готовність слід судити з сиру - якщо він встиг підрум'янитися, отже, можна діставати. Подавайте піцу гарячою, щоб вона була більш апетитною та смачною. Можна до піци додати улюблений соус та прохолодні напої.

Читайте також: