Смачний та ситний сирний суп із копченими мисливськими ковбасками та овочами готується досить просто та швидко. Варити м'ясний бульйон йому не потрібно, тому час приготування супу займе в кожного трохи більше 40 хвилин.

Продукти:

  • ковбаски мисливські – 250 г (4 шт.);
  • сир плавлений – 200 г;
  • картопля – 400 г;
  • цибуля ріпчаста - 50 г (0,5 шт.);
  • морква – 80 г (1 шт.);
  • чеснок - 5 г (1 зубчик);
  • олія рослинна - 30 мл (2 ст. ложки);
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • петрушка (для подачі, за бажанням) – за смаком;
  • хліб (для подачі, за бажанням) – 1-2 скибочки;
  • вода - 1,5 л.

Отже, в каструлю наливаємо 1,5 л чистої води, ставимо каструлю на вогонь та доводимо рідину до кипіння.

Картоплю потрібно очистити та нарізати кубиками розміром 1-1,5 см.

Цибулю, часник і моркву також потрібно очистити. Цибулю та моркву нарізаємо дрібними кубиками, часник потрібно подрібнити ножем або видавити через прес.

Мисливські ковбаски нарізаємо або дрібним кубиком, або півколо (або чвертькружками).

Коли вода в каструлі закипить, треба закинути картопля. Після того, як вода знову закипить, зменшуємо вогонь і варимо 7 хвилин.

важливо!

  • Варити суп потрібно на невеликому вогні, уникаючи бурхливого кипіння. Обов'язково в процесі варіння знімайте з поверхні пінку.
Тим часом розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо цибулю з морквою близько 5 хвилин на середньому вогні. Додаємо в сковороду мисливські ковбаски та часник. Все перемішуємо та смажимо ще 3 хвилини.
Коли картопля звариться наполовину, потрібно додати в каструлю плавлений сир - його потрібно натерти попередньо на великій тертці.

Потім викладаємо зі сковороди обсмажену цибулю з морквою та ковбасками, додаємо лавровий лист і варимо суп ще близько 10 хвилин на повільному вогні.

Солимо і перчимо на смак. Вимкніть вогонь і дайте супу настоятися 5 хвилин.

Для подачі можна підсмажити на сухій сковороді пару скибочок хліба до рум'яності. За бажання також можна посипати суп подрібненою зеленню.

Читайте також: