Торт "Наполеон" відомий у багатьох країнах як смачний десерт. Але українські господині вже давно використовують ідею листкових коржів з начинкою для інших цілей: готують чудовий закусочний торт.

Продукти для тесту:

  • борошно – 350-400 г;
  • олія вершкове - 200 г;
  • сметана – 200 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • соль - 1/3 ч. ложки.

Отже, щоб приготувати тісто, борошно (350 г - це трохи більше 2 склянок об'ємом 250 мл) просіюємо в миску і натираємо до неї масло на великій тертці. Руками швидко перетираємо олію з борошном, щоб утворилася однорідна крихта.

Всипаємо до борошна сіль, цукор та соду. Перемішуємо. Сметану перемішуємо з яйцем і також додаємо в борошняну суміш.

Руками замішуємо тісто. Якщо потрібно, то борошно можна доборити додатково. Коли тісто готове, то скочуємо його в кулю, загортаємо в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 30 хвилин, але можна і на ніч.

Тим часом розігріваємо духовку до 180 градусів.

Ділимо тісто на 5 частин. Кожну частину тіста розкочуємо на аркуші пергаментного паперу прямокутний пласт розміром 20х40 см.

Перекладаємо пласт тіста разом із пергаментом на деко. Підрізаємо пласт тіста до потрібного розміру та обрізки залишаємо поряд. Випікаємо кожен корж 7-8 хвилин|мінути| до рум'яної скоринки.

Готові коржі та обрізки викладаємо на дошку та залишаємо до повного остигання.

Продукти для начинки:

  • консерви рибні – 250 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • майонез - 250-300 г;
  • часник – 3 зубчики (за смаком).
А тепер готуємо начинку. Для цього відварюємо яйця круто (8-10 хвилин після закипання), а рибні консерви розминаємо за допомогою вилки.
Часник очищаємо, пропускаємо через прес та змішуємо з майонезом.

Сир натираємо на великій тертці та змішуємо з 1/4 частиною часниково-майонезного соусу.

Яйця очищаємо та нарізаємо кубиками.

1/4 частину майонезу змішуємо із яйцями.

Ще 1/4 частину часникового майонезу додаємо до риби та перемішуємо.

Одна частина майонезу залишається для змащування верхів коржів.

На перший корж наносимо яєчну начинку.

Зверху викладаємо другий корж і змащуємо майонезом із рибою.

Наступний корж змащуємо сиром із майонезом.

Верхній корж змащуємо майонезом.

Корж, що залишився, і обрізки ламаємо і поміщаємо в чашу блендера. Подрібнюємо до крихти середнього розміру протягом 1-2 секунд.

Посипаємо торт зверху крихтою та відправляємо в холодильник на 3-4 години.

Прикрасити торт можна маслинами, оливками та зеленню петрушки.

Читайте також: