Щоб картопля не розварювалася і не перетворювалася на пюре, деякі кулінари додають у каструлю при варінні столовий оцет. А ось шеф-кухар Олі Брендон поділився секретом, як зробити неперевершену запечену картоплю і потрібна для цього звичайна сода.

Так, шеф-кухар звертає увагу всіх любителів картоплі, що не завжди під час приготування картопля зберігає саме таку консистенцію та форму, як нам потрібно. Іноді це залежить від неправильно підібраного сорту, іноді від неправильного приготування.

Виявляється, найкраща запечена картопля виходить саме з використанням соди. Цей інгредієнт зробить блюдо м'яким і водночас хрустким.

Перед запіканням картоплю потрібно відварити. Саме на цьому етапі приготування варто додати соду. Її кількість розраховуємо згідно з пропорцією 0,5 чайної ложки соди на 1-1,5 кг картоплі почищеної.

При додаванні харчової соди на цьому етапі крохмаль, що міститься в картоплі, "витягується" на поверхню. Це допоможе досягти хрусткої скоринки і прекрасного золотисто-коричневого кольору при запіканні.

Як тільки картопля стане м'якою, потрібно злити воду через друшляк. Потім Брендон дрібно нарізає розмарин і часник і обсмажує їх на сковороді з додаванням оливкової олії до злегка золотистого кольору.

Далі він викладає картоплю на лист, застелений пергаментним папером, і поливає його маслом, на якому смажилися спеції. При цьому розмарин і часник він відкладає убік – вони знадобляться трохи згодом.

"Обов'язково полийте картоплю цією олією, посоліть і поперчіть, а потім запікайте при температурі 180°C протягом 20 хвилин", – сказав кухар. Після цього картопля потрібно перевернути і запікати до хрусткої скоринки.

Читайте також:

Просто смакота: рецепт м'ясного пирога з картопляним пюре

Рецепт вихідного дня: як приготувати дріжджові пиріжки з картоплею та ковбасою в духовці

Захочеться добавки: рецепт пісної картопляної запіканки з квасолею та цибулею