Великдень-2025 вже зовсім близько – і, як це часто буває, більшість із нас відкладає приготування до вихідних.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяАдже будні наповнені роботою, справами, турботами. Але хороша новина в тому, що навіть у цейтноті можна приготувати щось по-справжньому святкове, смачне і... ностальгійне. смак, але в ошатній святковій формі. Якщо у вас в дитинстві були улюблені сирні сирки з вареним згущеним молоком, то цей рецепт безперечно викличе приємні спогади. Сирна пасха без випічки - це той самий смак, але в святковій формі. Мінімум рухів тіла, максимум задоволення.
Сирна паска як сирки з дитинства
Інгредієнти:
- Сир - 450 г
- Вершкове масло - 50 г
- Варена згущене молоко - 220 г
- Сметана — 150 г
- Горіхи (будь-які) - 100 г
Порада: ідеально підійдуть грецькі або фундук. Але можна взяти і суміш - що знайдеться вдома.
Приготування:
-
Пробиваємо масу.
У глибокій мисці з'єднайте сир, м'яке вершкове масло, варене згущене молоко і сметану. Все пробийте блендером до гладкої, однорідної маси – без крупинок та грудок. Це основа, яка має бути кремовою, як у дитячих сирках. -
Додаємо горіхи.
Горіхи подрібніть (не в пилюку — нехай будуть шматочки для текстури) і вмішайте в сирну масу. Вони додадуть легкого хрускоту та насиченості. -
Формуємо.
Візьміть форму для Великодня або просто миску, застеліть її в два шари марлею, змоченою водою і добре віджатий. Викладіть масу, утрамбуйте ложкою, накрийте краями марлі, зверху поставте невеликий прес (наприклад, банку з водою).Сирна паска, кадр з відео -
Залишаємо в холодильнику.
Заберіть у холодильник мінімум на 12 годин, а краще на ніч. За цей час зайва волога стіче, і паска набуде потрібної щільності. -
Подання.
Перед подачею обережно розгорніть марлю і переверніть форму на блюдо. Прикрасьте за бажанням - горіхами, шоколадною крихтою, родзинками, цукатами або просто залиште в мінімалістичному вигляді.
Корисні лайфхаки:
- Якщо сир сухий і зернистий обов'язково пробийте його окремо до гладкості. Великдень має бути кремовим, а не розсипчастим.
- Бажаєте ще яскравіше смак дитинства? Додайте кілька крапель ванільного екстракту.
- Якщо немає форми для Великодня, використовуйте звичайне сито або невелику каструлю.
Читайте також:
Міні-піци на сирній основі: смачно, швидко та без дріжджів, рецепт.
Фаршировані яйця на Великдень: простий та дуже смачний рецепт з грибами.
Соковиті та смачні домашні ковбаски на Великдень: рецепт і вдома посмажити, і замінити шашлик.