Відмовтеся від покупців на цей Великдень і виберіть безпечну, екологічну альтернативу, використовуючи інгредієнти з вашої власної кухні.

За допомогою тільки червоної капусти та кількох основних продуктів з комори ви можете надати яйцям красивого фіолетового відтінку — штучні барвники не потрібні.

Що вам знадобиться:

Половина качана червоної капусти.

1 л води.

Половина чайної ложки харчової соди.

Варені білі яйця.

Покрокові інструкції:

Наріжте капусту невеликими шматочками і покладіть у каструлю.

Крашанки
Крашанки

Додайте воду і доведіть до слабкого кипіння. Дайте залишити близько 30 хвилин, дозволяючи вивільнитися натуральним пігментам.

Процідіть капусту, зберігши забарвлену рідину - це ваш натуральний барвник.

Додайте харчову соду, щоб трохи відрегулювати pH, посиливши колірний ефект.

Як тільки барвник охолоне до теплої (не гарячої) температури, зануріть у нього варені яйця і залиште їх замочуватися на 6-8 годин - добре підійде й ніч.

Після замочування акуратно вийміть яйця і дайте їм висохнути природним чином на рушник - витирати їх не потрібно.

Чим довше яйця залишаються у барвнику, тим глибшим стає колір. Кожна партія може давати трохи різні відтінки, що робить кожне яйце унікальним витвором.

Нагадаємо, чистий четвер – час випічки на Великдень: рецепт найсмачнішої та повітряної паски "МастерШеф"

Раніше «hyser» повідомляв, ідеальна погода дозволить: Чистий четвер, найкращий момент помити вікна і підготовка до Великодня

Як повідомляв «hyser», штрафи на Великдень і навіть 15 діб: за що каратимуть українців