Цей ситний домашній зерновий хліб є ідеальним вибором для тих, хто любить свіжу, корисну випічку.

Наповнений поживними цільними зернами, насінням та пластівцями, він стане чудовим вибором для тих, хто шукає як смак, так і користь для здоров'я.

Інгредієнти:

150 г пшеничного борошна.

150 г цільнозернового борошна.

10 г пресованих дріжджів.

150 мл кефіру.

150 мл води.

100 г змішаних злаків (наприклад, вівсяних або ячмінних пластівців).

8 г солі.

20 г насіння льону.

20 г насіння соняшнику.

Насіння маку та кунжуту (для посипання).

Інструкції з приготування:

Розчиніть дріжджі у теплій воді (близько 38 °C) та відставте на кілька хвилин. Переконайтеся, що вода не надто гаряча, щоб не вбити дріжджі.

Домашній хліб
Домашній хліб

У великій мисці змішайте пшеничне і цільнозернове борошно, змішані злаки, насіння льону, соняшникове насіння і сіль. Перемішайте, щоб розподілити рівномірно.

Також вилийте дріжджову суміш та кефір у миску із сухими інгредієнтами. Ретельно перемішайте, доки не утвориться липке тісто.

Замішуйте тісто близько 5-7 хвилин до однорідності, потім накрийте миску тканиною. Дайте тесту піднятися у теплому місці протягом 45 хвилин.

Після того, як тісто підніметься, обережно обомніть його, щоб випустити повітря. Дайте йому піднятися ще 45 хвилин.

Сформуйте з тіста круглий буханець, потім обваляйте його в суміші маку і кунжуту, доки він не буде рівномірно покритий.

Потім покладіть сформоване тісто на деко, застелене пергаментним папером або змащене маслом. Накрийте його та дайте піднятися протягом 1 години.

Розігрійте духовку до 200 °C. Безпосередньо перед випіканням гострим ножем зробіть неглибокий хрестоподібний надріз на поверхні тіста. Випікайте протягом 30 хвилин або поки хліб не стане золотисто-коричневим із хрусткою скоринкою.

Нагадаємо, ніжні рубані котлети з печінки: смачний рецепт, який благатимуть розкрити

Раніше «hyser» повідомляв смак дитинства їх 90-х: забутий рецепт пісочного печива – дуже смачно, просто і дешево

Як повідомляв «hyser», як приготувати смачне картопляне пюре: рецепт, який приховують у ресторанах