Виготовлення домашнього сиру - це корисний процес, який дає свіжий і ароматний продукт, багатший на поживні речовини, ніж покупні сорти.

Для цього знадобитися 3 літри молока (переважно цільного для кращого смаку і текстури).

Вилийте молоко в чисту банку та залиште при кімнатній температурі. Час, необхідний сквашування, залежатиме від кімнатної температури. Влітку це займе близько одного дня, а взимку може тривати два дні.

Слідкуйте за цим, оскільки молоко не повинно стояти більше 3 днів, інакше воно може стати надто кислим.

Як тільки воно згорнеться (ви побачите, як сироватка відокремлюється від кисломолочного сиру), поставте банку в холодну духовку.

Після цього увімкніть її на низьку температуру близько 90–100 °C. Поступово нагрівайте молоко протягом 1 години.

Домашній сир
Домашній сир

Під час нагрівання слідкуйте за тим, щоб сир утворював великі грудки та відокремлювався від сироватки. Потік повинен утворюватися з великими тріщинами зверху.

Після того, як молоко постояло в духовці близько години, обережно дістаньте банку рушником і повністю охолонути.

Після охолодження процідіть житку через друшляк, вистелений марлею. Поставте друшляк над ємністю, щоб зібрати сироватку.

Залиште його стекти на деякий час, залежно від того, наскільки сухим ви хочете отримати сир.

Також для кремоподібного сиру ви можете додати сироватку назад в продукт для додаткової вологості.

Крім цього, сироватку, що залишилася, можна використовувати в супах, випічці або як напій.

Нагадаємо, рецепт домашньої ліверної ковбаси, яку не купити в магазині: смачніше за будь-який паштет чи котлет

Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати ідеальні котлети: секрети пишної та соковитої м'ясної страви, рецепт

Як повідомляв «hyser», як приготувати домашній паштет із курячої печінки: ніжний рецепт із натуральних інгредієнтів