Ліверна ковбаса – унікальний продукт, який подобається тим, хто цінує насичений смак страв із субпродуктів. Хоча не всі шанувальники субпродуктів, деякі різновиди ліверної ковбаси пропонують виняткові смакові відчуття, які можуть здивувати навіть скептиків.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля тих, хто хоче спробувати приготувати цю страву самостійно, ось простий домашній рецепт, який передає всю суть.
Інгредієнти:
Жирна свинина – 300 г.
Свиняча печінка - 500 г.
Свинячі легені - 250 г.
Свиняче серце - 250 г.
Вершки - 50 г.
Яйця - 2 шт.
Цибуля — 1 шт.
Чорний перець – 0,5 ч. л.
Цукор — 1 ч.л. л.
Часник - 3 зубчики
Вода – за смаком.
Сіль - за смаком.
Мускатний горіх - за смаком.
Натуральна ковбасна оболонка.
Приготування:
Помістіть свинину, печінку, легені, серце та цибулю в каструлю. Додайте 2-3 літри води і доведіть до кипіння і тушкуйте протягом 40 хвилин, потім злийте рідину.
Пропустіть приготоване м'ясо та субпродукти через м'ясорубку до однорідної консистенції.
Потім змішайте фарш із яйцями, вершками, сіллю, мускатним горіхом, чорним перцем і цукром.
Змішайте суміш у кухонному комбайні або блендері до отримання однорідної емульгованої консистенції.
Наповніть натуральні свинячі кишки приготованою сумішшю і надійно зав'яжіть кінці і проколіть зубочисткою ковбаси, щоб випустити бульбашки повітря.
Після цього помістіть ковбаси в каструлю і залийте холодною водою.
Доведіть до слабкого кипіння та варіть на повільному вогні протягом 25 хвилин.
Перекладіть ковбаси у крижану воду відразу після приготування.
Вже після охолодження наріжте ліверну ковбасу тонкими кружальцями і насолоджуйтесь пікантною закускою.
Нагадаємо, як приготувати ідеальні котлети: секрети пишної та соковитої м'ясної страви, рецепт
Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати домашній паштет з курячої печінки: ніжний рецепт з натуральних інгредієнтів
Як повідомляв «hyser», коли м'ясо – занадто дорого та шкідливо: рецепт соковитих стейків із капусти з крутим соусом