Печінковий торт - вишукане блюдо з унікальним смаком, яке може прикрасити будь-який святковий захід.

Навіть ті, хто зазвичай уникає страв із печінки, будуть вражені, коли ви приготуєте його за цим простим рецептом.

Інгредієнти:

Куряча печінка - 800 г.

Мука — 250 мл.

Яйця - 3.

Молоко – 250 мл.

Морква - 200 г.

Цибуля - 2.

Майонез - 250 г.

Рослинна олія - ​​2 ст. л.

Свіжа зелень – кілька гілочок для прикраси.

Сіль - за смаком.

Покрокова інструкція:

Добре промийте курячу печінку, видаліть прожилки та плівки і змішайте до однорідної маси (підійде блендер).

Змішайте печінкове пюре з молоком, борошном, яйцями, олією та щіпкою солі. Перемішайте або збийте, поки суміш не стане однорідною і без грудочок.

Потім розігрійте сковороду середньому вогні. Злегка змастіть її олією для першого млинця. Вилийте невелику кількість тіста, щоб вийшов тонкий шар, обсмажте до золотистого кольору з обох боків та відставте убік. Повторюйте, доки не використовуєте все тісто.

Дрібно наріжте цибулю та натріть моркву. Обсмажте їх разом на сковороді з невеликою кількістю олії до золотистого кольору. Дайте суміші охолонути.

Покладіть один млинець на блюдо сервіровки, змастіть його майонезом і додайте шар морквяно-цибульної начинки.

Додайте ще один млинець зверху, повторивши шари майонезу та начинки.

Продовжуйте укладати та викладати шарами, доки не використовуєте всі інгредієнти.

Використовуйте свіжу зелень та тонко нарізані овочі (наприклад, моркву чи цибулю) для прикраси верхнього шару.

Після цього залиште зібраний торт на 1-2 години в холодильнику, щоб він насочився ароматами. Розріжте на порції та подавайте холодним.

Також для легшого смаку змішайте майонез із простим йогуртом у рівних частинах. Це зменшить тяжкість страви, зберігши її кремову консистенцію.

Читайте також:

Деруни перетворяться на кулінарний шедевр: додайте це в терту картоплю, і ви проковтнете виделку, рецепт

Домашня червона ікра своїми руками: коштує копійки, а на вигляд і смак, як із магазину – рецепт

20 банок буде мало: рецепт райського мандаринового варення