Морквяно-сирна намазка – це інноваційна, але проста страва, в якій звичайні інгредієнти створюють легке, кремоподібне та ароматне доповнення до ваших страв. Ідеально підходить для сніданку або швидкого перекушування протягом дня.

Хоча класичні варіанти, такі як хумус або паштет, залишаються популярними, пробуючи щось нове, корисне та яскраве, ви можете додати різноманітність та поживність у свій раціон.

Інгредієнти:

Свіжа морква - 250 г.

Варені яйця - 2 шт.

Твердий сир - 70 г

Часник - 2-3 зубчики.

Сметана — 3 ст. л.

Сіль та перець - за смаком.

Інструкції з готування:

Натріть моркву на дрібній тертці.

Додайте до моркви варені яйця, сир та часник, все дрібно натерте.

Морква. Фото: YouTube
Морква. Фото: YouTube

Приправте суміш сметаною, сіллю та перцем до смаку.

Добре перемішайте до однорідної консистенції та намажте на хліб або крекери.

Порада:

Замініть твердий сир плавленим для кремової текстури. Пармезан можна використовувати для більш інтенсивного, пікантного смаку.

Замініть сметану сиром для додавання білка або майонезом більш насиченого смаку.

Морква не лише надає яскравого кольору цій страві, але й забезпечує численні переваги для здоров'я. Багата бета-каротином, вона діє як потужний антиоксидант, який організм перетворює на вітамін А, необхідний для здорової шкіри та гарного зору.

У поєднанні з сиром, яйцями та сметаною ця паста забезпечує хороший баланс білка, кальцію та смаку, що робить її одночасно поживною та ситною.

Читайте також:

Секрет ідеального вінегрету, який прямо тане в роті: рецепт з унікальним трюком з буряком

Найкращі запаси, коли постійні відключення світла: рецепт ідеального солоного сала на зиму

Корисний та дуже смачний фаст-фуд своїми руками: рецепт моркви фрі з крутим соусом