На новорічному святковому столі завжди є кілька салатів, які вже вважаються класичними: олів'є, оселедець під шубою, крабування...

Але ніхто не заважає нам оновлювати традиції і якщо хтось не їсть оселедця, то можна приготувати грибну шубу. А можна приготувати і те, і те.

Салат "Грибна шуба", кадр з відео
Салат "Грибна шуба", кадр з відео

Інгредієнти:

  • Печериці - 500 г;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Картопля варена - 2 шт.;
  • Солоні огірки - 3 шт.;
  • Яйця - 3 шт.;
  • Сир твердий - 150 г;
  • Зелена цибуля - пучок;
  • Майонез;
  • Сіль - щіпка.

Приготування салату "Грибна Шуба":

1.Нарізаємо тонкими пластинками гриби і в сухій сковороді обсмажуємо до випаровування рідини, а потім додаємо олію. Нарізаємо чверть кільцями цибулю, обсмажуємо окремо.

2. Натираємо на великій тертці моркву, обсмажуємо разом із цибулею. Варену картоплю очищаємо і натираємо на великій тертці, викладаємо першим шаром, солимо і перчимо.

3. Змащуємо картопля майонезом, викладаємо другим шаром гриби. Змащуємо гриби майонезом, викладаємо на них шар моркви та цибулі.

4.Морковно-цибулевий шар теж змащуємо майонезом. Нарізаємо дрібно огірки та викладаємо наступним шаром, змащуємо майонезом.

5.Шинкуємо зелену цибулю, посипаємо ним огірковий шар.

Салат "Грибна шуба", кадр з відео
Салат "Грибна шуба", кадр з відео

Читайте також:

Оселедець під шубою, але не салат: унікальний рецепт на новорічні свята - ви здивуєте всіх.

Їх подавали до радянських їдалень: рецепт тих самих оладок із яблуками за ГОСТом.