На новорічному святковому столі завжди є кілька салатів, які вже вважаються класичними: олів'є, оселедець під шубою, крабування...
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяАле ніхто не заважає нам оновлювати традиції і якщо хтось не їсть оселедця, то можна приготувати грибну шубу. А можна приготувати і те, і те.
Інгредієнти:
- Печериці - 500 г;
- Цибуля — 2 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Картопля варена - 2 шт.;
- Солоні огірки - 3 шт.;
- Яйця - 3 шт.;
- Сир твердий - 150 г;
- Зелена цибуля - пучок;
- Майонез;
- Сіль - щіпка.
Приготування салату "Грибна Шуба":
1.Нарізаємо тонкими пластинками гриби і в сухій сковороді обсмажуємо до випаровування рідини, а потім додаємо олію. Нарізаємо чверть кільцями цибулю, обсмажуємо окремо.
2. Натираємо на великій тертці моркву, обсмажуємо разом із цибулею. Варену картоплю очищаємо і натираємо на великій тертці, викладаємо першим шаром, солимо і перчимо.
3. Змащуємо картопля майонезом, викладаємо другим шаром гриби. Змащуємо гриби майонезом, викладаємо на них шар моркви та цибулі.
4.Морковно-цибулевий шар теж змащуємо майонезом. Нарізаємо дрібно огірки та викладаємо наступним шаром, змащуємо майонезом.
5.Шинкуємо зелену цибулю, посипаємо ним огірковий шар.
Читайте також:
Оселедець під шубою, але не салат: унікальний рецепт на новорічні свята - ви здивуєте всіх.
Їх подавали до радянських їдалень: рецепт тих самих оладок із яблуками за ГОСТом.