У супермаркетах зараз є велика різноманітність десертів на абсолютно будь-який смак, але буває таке, коли хочеться чогось особливого.

А у нас для вас як завжди є рецепт. На цей раз це шалено смачне печиво, яке точно не знайти в жодному магазині.

Печиво, кадр з відео
Печиво, кадр з відео

Інгредієнти:

  • борошно - 400 г;
  • розпушувач - 10 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • мед - 100 г;
  • цукор — 120 г;
  • рослинна олія - ​​100 г.

Інгредієнти для горіхового штрейзелю:

  • борошно - 40 г;
  • вершкове масло - 40 г;
  • горіхи - 100 г;
  • цукор — 60 г.

Інгредієнти додатково:

  • яєчний білок - шт.

Приготування печива:

1.В глибоку тару розбиваємо яйця, додаємо цукор та мед. Перемішуємо віночком до однорідності. Вливаємо олію без запаху і знову перемішуємо. Змішуємо борошно та розпушувач, просіюємо через сито. З'єднуємо з рештою інгредієнтів.

2.Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 15 хвилин.

3.Щоб приготувати горіховий штрейзель, обсмажуємо волоські горіхи і подрібнюємо в блендері. З'єднуємо борошно, цукор та охолоджене вершкове масло. Перетираємо в крихту. Додаємо горіхи та перемішуємо.

4.Приступаємо до приготування печива. Невелику кількість тіста обмочуємо у збитий виделкою білок, а потім у штрейзель. Перекладаємо заготовки на лист, застрелений пергаментом.

Печиво, кадр з відео
Печиво, кадр з відео

Відправляємо до духовки на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Читайте також:

Торт "Зимова вишня" на новорічні свята: рецепт ідеальних ласощів на кефірі.

Зелена Змія оцінить ваші старання: рецепт морського салату з бюджетною рибою та морквою.