"Шуба" - це стандартний салат на столах українців у свята, а особливо у Новий рік. Не всі пам'ятають послідовність куль (у чому ми зараз допоможемо), але ще й не всі знають хитрощі приготування.

Зараз буде розбиратися з цим, начебто, таким простим салатом.

Оселедець під шубою, кадр з відео
Оселедець під шубою, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Оселедець філе - 250 г;
  • Цибуля ріпчаста - 130 г;
  • Крем-паста з лосося – 250 г;
  • Картопля відварена - 3 шт.;
  • Морква відварена - 2 шт.;
  • Буряк відварений - 3 шт.;
  • Майонез - 130 р.

Оселедець під шубою, кадр з відео
Оселедець під шубою, кадр з відео

Приготування салату "Оселедець під шубою":

1.Нарізаємо маленьким кубиком цибулю, можна її замаринувати. Для цього змішайте цибулю з 1/2 ч.л. солі та 1 ч.л. цукру, вливаємо до суміші 1 ст. яблучного оцту. Вливаємо до цибулі окріп і залишаємо так на 5 хвилин.

2.Очищену картоплю натираємо на великій тертці і викладаємо в салатник першим шаром. Змащуємо картопляний шар майонезом.

3.Нарізаємо дрібно оселедець і кладемо на картопляний шар. Змащуємо шар оселедця кремом із лосося. На лососеву пасту кладемо мариновану цибулю, покриваємо її сіточкою з майонезу.

4.На цибульний шар натираємо на великій тертці моркву, змащуємо її майонезом.

Виходить смачна "Оселедець під шубою". Замість лососевої пасти можна взяти будь-яку іншу рибну пасту.

Читайте також:

Неймовірний пиріг з грибами та сиром нашвидкуруч: рецепт завиванця на всі випадки життя.

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг.