Ось як приготувати просту, але елегантну курку по-французьки, яка поєднує ніжне м'ясо, ароматні трави та насичені смаки.

Інгредієнти:

12 мл оливкової олії першого віджиму.

4 курячі філе.

40 г олії.

2 цибулини (подрібнені).

1 гілочка чебрецю.

45 г кукурудзяного борошна.

300 мл курячого бульйону.

10 мл соусу Вустершир.

125 г сыра Грюйер (тертого).

15 г петрушки (подрібненої).

Інструкції з приготування:

Розігрійте оливкову олію у великій сковороді, придатній для духовки, на середньому вогні. Додайте куряче філе і обсмажуйте протягом 8-10 хвилин, перевертаючи до золотистого кольору з обох боків. Перекладіть курку на тарілку і відставте убік.

Приготування курячої грудки, фото: youtube.com
Приготування курячої грудки, фото: youtube.com

У тій же сковороді розтопіть олію на середньому вогні. Додайте подрібнену цибулю і чебрець і готуйте, періодично помішуючи, близько 10-12 хвилин, поки цибуля не стане м'якою і не карамелізується.

У невеликій мисці змішайте кукурудзяне борошно з 1/4 склянки курячого бульйону до однорідної маси. Додайте в каструлю бульйон і соус Вустершир і варіть на повільному вогні 2 хвилини.

Потім додайте суміш кукурудзяного борошна і готуйте ще 2 хвилини, даючи загустіти соусу. Приправте чорним перцем до смаку.

Покладіть курку назад у каструлю, покривши її соусом. Готуйте ще 2 хвилини, перевертаючи філе, щоб добре покрилися соусом.

Посипте блюдо тертим сиром грюєр. Розігрійте духовку до режиму грилю і запікайте протягом 5 хвилин або поки сир не розплавиться і не почне бульбашитися.

Ось і все, прикрасьте свіжою рубаною петрушкою та подавайте гарячою.

Читайте також:

Пікантне лечо з баклажанами, перцем і помідорами на зиму: цей рецепт триматимете в секреті

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Схочеться пити прямо з банки: рецепт вишуканого сливового соусу Ткемалі на зиму