Пієння "Хворост" - це класика, що не старіє, яку всі ми знаємо з дитинства. Багато хто воліє брати цю насолоду в магазині.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОднак, готувати хмиз самому дуже легко і це буде навіть смачніше і краще, ніж у супермаркеті. Пропонуємо вам рецепт пені на кефірі.
Інгредієнти:
яйця — 2 шт.;
сіль — щіпка;
масло рослинне — 150 мл;
ванільний цукор — 10 г;
цукор — 150 г;
кефір — 500 мл;
харчова сода — 1 ч. л.;
борошно — 1200 кг.
Приготування хмизу:
1.Розбиваємо в миску яйця, висипаємо сіль, ванільний та класичний цукор, збиваємо. Вливаємо в суміш кефір, олію, висипаємо соду. Перемішуємо всі компоненти до однорідності, висипаємо туди борошно. Замішуємо м'яке тісто, яке трохи липне до рук. Залишаємо тісто в холодильнику під целофаном на 20 хвилин.
2. Далі невелика кількість тесту розгортаємо в пласт товщиною 1 см. Ділимо пласт на невеликі ромби, в середині кожного вирізаємо отвір. Продаємо один з кінців ромба в отвір і злегка закручуємо.
3. Обсмажуємо хмиз у великій кількості гарячої рослинної олії. Обсмажуємо хмиз з обох боків, а потім викладаємо на паперовий рушник.
Після того, як масло стіче з хмизу, його можна посипати цукровою пудрою. Виходить чудовий десерт до чаю.
Читайте також:
Схочеться пити прямо з банки: рецепт вишуканого сливового соусу Ткемалі на зиму
Захочете їсти на сніданок , обід та вечерю: рецепт ніжної яєчно-цибульної намазки.