Ікрою з баклажанів нікого не здивуєш. А от якщо приготувати ікру з баклажанів-гриль, то схвальну реакцію можна почути навіть від гурманів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
Для приготування рецепту ікра з баклажанів, запечених на грилі, потрібні ці інгредієнти:
- баклажан -3 штуки;
- перець болгарський червоний – 4 шт.;
- томати – 2 шт.;
- часник, зубчики – 3 шт.;
- цибуля червона – 0.5 шт.;
- зелень – 30 г;
- олія соняшникова – 80 мл;
- оцет бальзамічний – 20 мл;
- сіль за смаком.
Баклажани проткніть вилкою в кілька місяців, відріжте плодоніжки і дуже добре запікайте на великому вогні.
Важливо!
- Для запікання краще підійдуть рівні не дуже товсті баклажани.
Запечемо баклажани на грилі. Це той випадок, коли потрібно, щоб підгоріло. Тоді запах виходить із серпанком – те, що потрібно в нашому рецепті.
Крім того, це можна зробити на електрогрилі або сухій чавунній сковороді з чотирьох сторін аж до паленої шкірки - тоді отримаємо приємний смак.
Готові баклажани охолодити і зняти з них шкірку.
Перець також запікайте або просто спалить шкірку: розріжте навпіл, видаліть насіння, шкірку трохи змастіть|змазати| маслом|мастилом| і припійте на вогні — тоді він краще чиститься.
Томати теж підсмажте швидко на великому вогні, щоб знялася шкірка.
Овочі, які зняли з вогню, дайте трохи охолонути, потім почистіть від шкірки і дрібно порубайте ножем.
Подрібніть часник, зелень (можна прямо зі стеблами – вони хрумтять і у них більше смаку), цибуля – як забажаєте.
Цибулю збризніть бальзамічним оцтом.
Поєднайте все у великому місці, додайте рослинні олії та солі. Все ретельно збити до пастоподібного стану.
Читайте також:
Легендарна кабачкова ікра "смак дитинства": рецепт наших бабусь
Тільки не з'їжте все самі: рецепт божественної грибної ікри на зиму з неймовірним ароматом
Захочеться навіть просто накладати на хліб: рецепт ікри з перцю з цибулею та помідорами на зиму