Пиріг з лаваша можна вважати ідеальним винаходом для "ледачих" господинь - тих, у кого постійно не вистачає часу на приготування смачної випічки.

Отже, щоб приготувати пиріг з лавашу з куркою, рисом та грибами, у вершковій заливці, знадобиться такий набір продуктів:

  • лаваш тонкий – 360 г (1 упаковка);
  • куряче філе – 400 г;
  • печериці – 400 г;
  • крупа рисова – 65 г;
  • сир твердий – 250 г;
  • помідор – 130 г (1 шт.);
  • морква – 80 г (0,5 шт.);
  • цибуля ріпчаста - 115 г (1 шт.);
  • часник – 2 зубчики;
  • вершки (жирністю 10%) – 300 мл;
  • борошно – 60 г (2 ст. ложки);
  • яйця – 2 шт.;
  • олія рослинна - 45 г (3 ст. ложки);
  • базилік сушений – 1 ч. ложка;
  • приправа "Сушені помідори з базиліком" - 1 ч. ложка;
  • приправа для курки – 1 ч. ложка;
  • сіль – 0,5 ч. ложки.

важливо!

  • Вибирайте свіжий лаваш – він повинен мати приємний запах. Уважно подивіться, щоб у ньому був плям і ознак цвілі.

Розігріваємо духовку до 180 градусів.

Рис промиваємо кілька разів, поки вода не залишатиметься прозорою. Заливаємо рис чистою водою, солимо. Варимо протягом 10-15 хвилин до готовності.

Куряче філе дрібно нарізаємо.

Очищений лук нарізаємо дрібними кубиками.

Моркву очищаємо та натираємо на великій тертці.

Часник очищаємо та дрібно нарізаємо.

Гриби нарізаємо кубиками.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо цибулю, часник і моркву протягом 3-5 хвилин до золотистості.

Викладаємо до овочів рубане куряче філе та обсмажуємо 5-7 хвилин.

Далі додаємо гриби та обсмажуємо 7 хвилин, до розм'якшення та напівготовності.

Тим часом готуємо заливання. Для цього перемішуємо до однорідності 200 мл вершків, яйця, часник, борошно, 0.25 ч. ложки солі та 0,5 ч. ложки базиліка.

Згодом до овочів з грибами та куркою відправляємо відварений рис. Всипаємо 0.25 ч. ложки солі, перець, базилік, що залишився, приправу для курки і сушені томати. Вливаємо 100 мл вершків, перемішуємо і гасимо ще 2 хвилини.

Сир натираємо на середній тертці.

Помідор вимиваємо та нарізаємо кружальцями.

Лаваш нарізаємо за розміром невеликої форми - має вийти 4 листи.

Форму змащуємо олією і викладаємо туди перший лист лаваша.

Поверх розподіляємо 1/4 частину начинки та посипаємо 1/4 частиною сиру.

Накриваємо сирний шар новим листом лаваша та повторюємо всі шари.

Викладаємо поверх останнього шару начинки кружальця помідора.

Заливаємо вміст форми яєчно-вершковою сумішшю.

Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин до готовності.